Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Ratingul României scade! Cine aruncă România în criză?

Sinteza Zilei: Ratingul României scade! Cine aruncă România în criză?

Sinteza Zilei: Ratingul României scade! Cine aruncă România în criză?
27 Oct 2008   •   22:10

Luni seară, la Sinteza Zilei s-a dezbătut tema: ?Ratingul României scade! Cine aruncă România în criză??. Invitaţii emisiunii au fost analiştii Ilie Şerbănescu, Radu Tudor, Bogdan Teodorescu şi Ion Cristoiu. Aceştia au comentat motivul scăderii ratingului României, scădere ce a afectat şi cursul monedei naţionale.

În începutul emisiunii, Mihai Gâdea a precizat că şi vecinii României au probleme grave cauzate de criza financiară mondială. Ungaria şi Ucraina au cerut deja ajutorul Fondului Monetar Internaţional pentru a ieşi din criza financiară. Potrivit acestuia, în România nu se caută soluţii pentru criza finaciară, ci se pun paie pe foc prin scandaluri de tipul celui legat de mărirea salariilor profesorilor.

Ilie Şerbănescu crede că scăderea ratingului României va determina scăderea încrederii celorlalte state în ţara noastră. ?Creditul care se ia din străinătate va fi mai scump, iar finaţarea va fi mai greu de găsit? a spus acesta. Ilie Şerbănescu a mai adăugat că politicienii, în loc să privească la starea României şi să încerce să găsească soluţii pentru ceea ce se întâmplă, se preocupă de campania electorală.

Bogdan Teodorescu a comentat declaraţiile contradictorii ale preşedintelui Băsescu referitoare la creşterile salariale. Referitor la promulgarea legii creşterii salariale a profesorilor, Ilie Şerbănescu a mai declarat: ?Nu am crezut că Băsescu va promulga această lege?.

Pe parcursul emisiunii a mai fost prezentat şi cazul de gravă confuzie al Elenei Udrea. Cu ocazia unui discurs, Elena a amintit de o întâmplare petrecută alături de soţul ei. Cei doi s-au dat cu parapanta şi aceasta a cedat sub presiunea greutăţii celor doi "Cocoşi": el - 120 kg, ea - restul până la 200. Cei doi soţi au fost salvaţi de o barcă. Un simplu calcul arată că Elena îşi estimează o greutate de 80 de kilograme, înscriindu-se în categoria obezilor.

Radu Tudor consideră că cel care îşi pune pe umeri povara crizei financiare este Traian Băsescu. Referitor la criza financiară, Ilie Şerbănescu a adăugat: ?Noi am obţinut o creştere economică care s-a bazat numai pe import.? Potrivit acestuia, creşterea economică a României este una artificială, fragilă, chiar falsă. ?Riscăm ca după 10 ani de creştere economică să nu ne alegem cu nimic.? a adăugat analistul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close