Antena 3 CNN Actualitate Şoc în benzinării. Preţurile carburanţilor s-au prăbuşit

Şoc în benzinării. Preţurile carburanţilor s-au prăbuşit

Şoc în benzinării. Preţurile carburanţilor s-au prăbuşit
08 Dec 2015   •   13:00

Petrom a ieftinit, azi, motorina comercializată în staţiile proprii cu patru bani, iar benzina cu trei bani pe litru. Motorina deja scăzuse încă de săptămâna trecută sub cinci bani pe litru în mai multe benzinării din Capitală, iar în anumite zone din ţară a ajus la sub 4,7 lei pe litru, cel mai mic preţ din ultimii ani, transmite economica.net.

Spre exemplu, în Moldova, în localitatea Buhuşi, benzina a ajuns la 4,92 lei/litru. De altfel, în Moldova preţul benzinei este cel mai mic din ţară.
Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%, sau chiar mai mult. Aşa se face că în Capitală, în staţia din Şoseaua Alexandriei, sectorul 5, motorina standard costă 4,94 lei pe litru, iar benzina standard are un preţ de 5,02 lei pe litru, în timp ce, pe Şoseaua de Centură, comuna Chitila, aceasta costă 4,96 de lei pe litru. În strada Jiului, sectorul 1, motorina costă 4,96 lei pentru un litru lei pe litru.

Scăderile vin pe fondul prăbuşirii preţului petrolului. Ieri, preţul barilului a scăzut cu peste 6%, până aproape de minimul ultimilor şapte ani, după decizia OPEC de a menţine producţia la cotele actuale, cu mult peste nivelul cererii.





×
Subiecte în articol: Petrom pret carburanti
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close