Antena 3 CNN Actualitate Social 92 de români, printre care muncitori sezonieri, s-au întors acasă din Germania

92 de români, printre care muncitori sezonieri, s-au întors acasă din Germania

Alți 92 de cetățeni români din Republica Federală Germania au revenit în țară. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe.

92 de români, printre care muncitori sezonieri, s-au întors acasă din Germania
Sursa foto: Hepta
23 Mai 2020   •   22:10

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de vineri, 22 mai, au revenit în siguranță în țară 92 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Federale Germania (inclusiv lucrători sezonieri care au notificat misiunea diplomatică sau oficiile consulare de pe teritoriul Germaniei cu privire la dorința de a reveni în țară), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne, în directă colaborare cu autoritățile germane competente.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Nürnberg-Frankfurt-Cluj-Napoca.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

×
Subiecte în articol: Ministerul de Externe MAE Germania
Parteneri
Guvernul vrea să renunțe la plafonarea de preț la gaze și curent
x close