Antena 3 CNN Actualitate Social Accident surprinzător în Olt. Mașina pe care o conducea un minor băut de 16 ani, acroșată de autospeciala de poliție care o urmărea

Accident surprinzător în Olt. Mașina pe care o conducea un minor băut de 16 ani, acroșată de autospeciala de poliție care o urmărea

Accident surprinzător în Olt. Mașina pe care o conducea un minor băut de 16 ani, acroșată de autospeciala de poliție care o urmărea
09 Oct 2019   •   17:15

O maşină la volanul căreia se afla un minor în vârstă de 16 ani, aflat sub influenţa alcoolului, a fost acroşată, miercuri, de autospeciala de poliţie care o urmărea pe un drum de la ieşirea din comuna Iancu Jianu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Dicu a precizat că nu au fost persoane rănite, doar pagube materiale la ambele autovehicule.

În autoturismul condus de minor se mai aflau două persoane, printre care un tânăr de 18 ani, din Bobiceşti, care îi încredinţase maşina.

"Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti, în timp ce se deplasau cu autospeciala pe raza comunei Oboga pentru a preveni şi combate abaterile la regimul circulaţiei rutiere, au pornit în urmărirea unui autoturism, care nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase utilizate de către oamenii legii. Autoturismul respectiv, în care se aflau trei bărbaţi, s-a deplasat în direcţia Oboga - Iancu Jianu, iar la ieşirea din comuna Iancu Jianu, la efectuarea bruscă a unui viraj la stânga, a fost acroşat de către autospeciala poliţiei. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale", a spus reprezentantul IPJ Olt.

La volanul autoturismului urmărit de poliţişti se afla un minor în vârstă de 16 ani, din Bobiceşti, care, conform rezultatelor alcooltestului, avea o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aer expirat.

Minorul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Acesta şi pasagerul care i-a încredinţat maşina sunt cercetaţi de poliţişti.

"Din cercetări a reieşit faptul că minorului i-a fost încredinţat autoturismul de către unul dintre pasageri, un tânăr de 18 ani, din Bobiceşti. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. De asemenea, pasagerul este cercetat pentru încredinţarea autoturismului unei persoane care nu deţine permis de conducere şi sub influenţa alcoolului", a precizat sursa citată. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close