Adrian Năstase, după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: O parte din istoria stângii românești. Ura lui Iohannis nu o va distruge

17 Noi 2019   •   10:37
Adrian Năstase, după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: O parte din istoria stângii românești. Ura lui Iohannis nu o va distruge

Adrian Năstase a comentat vestea tragică a serii de sâmbătă, aceea că Bogdan Niculescu Duvăz a murit.  Fostul premier susține că o  parte din istoria stângii românești, iar ura lui Iohannis nu o va distruge.

”A murit Bogdan Niculescu Duvaz. Un prieten si un om politic adevarat. Un arhitect, din toate punctele de vedere. De 30 de ani, drumurile noastre au mers in aceeasi directie. Mi-l aduc aminte, cu nostalgie, de la sedintele FSN din Modrogan sau din  Varsovia. Vorbea cumpatat si nu a jignit vreodata pe cineva.

A ales sa mearga o vreme alaturi de Petre Roman si apoi alaturi de Basescu – caruia i-a fost si nas la nunta de argint. Cand Basescu a luat-o la dreapta, l-a parasit si a venit in PSD. Apoi a fost un ministru respectat in guvernul pe care l-am condus. Dupa 2004, a continuat ca parlamentar dar si in calitate de presedinte al departamentului de politica externa din Consiliul national PSD.

A militat in permanenta pentru unitatea stangii, nemultumit de impartirea in doua grupari. Imi aduc aminte de sprijinul sau la Adunarea parlamentara a Consiliului Europei cand, cu votul lui, PDSR a fost primit in grupul socialist. Imi mai aduc aminte de intalnirile noastre, de mai tarziu, din strada maresal Prezan, unde, impreuna cu vechiul sau prieten – Alexandru Sasu – construiam diverse alternative politice.

Timpul a trecut repede. Raman amintiri, franturi de imagini – Bogdan curatandu-si pipa sau ochelarii – reverberatiile vocii sale de bariton.

Ele toate reprezinta o parte din istoria stangii romanesti post-revolutionare pe care, in niciun caz, ura lui Iohannis sau a celor care-i lustruiesc pantofii nu vor reusi sa le distruga.

Drum bun, Bogdan, la intalnirea cu Marele Arhitect. Te vor insoti lacrtimile si amintirile noastre," este mesajul lui Adrian Năstase, scris pe blogul personal.

x close