Antena 3 CNN Actualitate Social Agricool. Hibrizii performanți trec hopul pus de secetă și îngheț

Agricool. Hibrizii performanți trec hopul pus de secetă și îngheț

Am vorbit despre seceta dar agricultură cu sau fară ploi trebuie să meargă mai departe. Să știți că un factor foarte, foarte important este genetica semințelor pe care fermierii le pun pământ. 

Agricool. Hibrizii performanți trec hopul pus de secetă și îngheț
13 Iun 2020   •   09:41

Hibrizii trebuie din ce în ce mai tare să se adapteze foarte bine la condițiile pedologice, și să devzvolte rădăcini putenice și lungi pentru a extrage apa din pământ. Mai rămâne ca planta să se lupte cu arșiță care acționează de la vârf spre rădăcini atunci când soarele dogorește. 

Ia să vedem la rapița, de exemplu, cum se descurca unul dintre soiurile aclimatizate la noi. LG Arhitect este unul dintre hibrizii care pe lângă că are aceste calități, da la hectar peste 5 tone. 

Marius Botea spune că perioada pandemiei l-a făcut să se gândească la noi strategii cu care să mențină profitul culturii de rapița.

”Atâta timp cât vă fi cerere de combustibil pe piață cu siguranță vă fi nevoie și de rapița. În ultima perioada cererea de combustibil a fost cam afectata de pandemie de toate mișcările covid, cu o tehnologie coresp cu ajutorul unor hibrizi corespunzători, o scoatem la capăt și să obținem profituri.” a declarat Marius Botea, consultant agricol fermă.

Lg Arhitect este unul dintre hibrizii care genetic are o toleranță bună la bolile rapiței și ce este la fel de important, semințele au un conținut ridicat de ulei.

×

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close