Antena 3 CNN Actualitate Social ALEXANDRU DARIE A MURIT. Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

ALEXANDRU DARIE A MURIT. Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

ALEXANDRU DARIE A MURIT. Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Sep 2019   •   18:37

ALEXANDRU DARIE A MURIT. Regizorul, fiul regretatului actor Iurie Darie, era internat la Spitalul Fundeni, pe secția de terapie intensivă, fiind diagnosticat cu ciroză. În urmă cu doi ani și cântăreața de muzică populară Ileana Ciuculete a fost răpusă de ciroză hepatică, aceeași boală care a ucis-o și pe Mica, fosta vedetă a emisiunii pentru copii „Abracadabra”.

ALEXANDRU DARIE A MURIT. Ciroza hepatică este o boală cronică a ficatului, caracterizată de o diminuare progresivă a masei lui funcționale rezultând atât din diminunarea cantității de hepatocite, cât și din distrugerea arhitecturii specifice a organului. Ciroza hepatică este ultimul stagiu al fibrozei, care este cauzată de mai mulți factori, printre care hepatita sau alcoolismul cronic.

ALEXANDRU DARIE A MURIT.  De fiecare dată când ficatul este afectat, acesta încearcă să se ”repare” singur, putând apărea deteriorări ale țesutului. Pe măsură ce ciroza progresează, țesutul se deteriorează din ce în ce mai mult, iar organul ajunge să nu mai poată funcționa. Ciroza hepatică poate fi fatală în unele cazuri și apare, de obicei, după mulți ani în care țesutul hepatic a fost afectat, inflamat, scrie Libertatea. 

 

 

 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close