Antena 3 CNN Actualitate Social Alexandru Rafila, după creșterea infectărilor cu coronavirus: Nu trebuie să fim panicați!

Alexandru Rafila, după creșterea infectărilor cu coronavirus: Nu trebuie să fim panicați!

Alexandru Rafila susține că este "imposibil" ca datele privind diagnosticările cu COVID-19 să fie manipulate. Reprezentantul României la OMS arată că procentul de îmbolnăviri, de cinci la sută din numărul de teste, este unul mare, de natură a crea preocupare.

Alexandru Rafila, după creșterea infectărilor cu coronavirus: Nu trebuie să fim panicați!
Sursa foto: Antena 3
15 Iun 2020   •   22:28

"Cinci la sută e un procent mare, nu am mai avut de mult. Trebuie să fim preocupaţi, nu panicaţi, nu trebuie speriaţi părinţii, să nu îşi mai trimită copiii la grădiniţă, nu trebuie speriaţi vârstnicii.

Lumea trebuie să fie conştientă că nu există niciun fel de regie.În momentul de faţă modul de raportare a cazurilor face practic imposibil modul de manipulare a datelor pentru că aceste date sunt raportate de fiecare judeţ în parte, sunt 42 de raportări care sunt centralizate de Serviciul de Transmisiuni Speciale

Nu e vorba numai de reacţia mea, în general a oamenilor care lucrează în sănătatea publică, sunt foarte diferite de realitate ar trebui să explice colegii care fac acest lucru în mod curent cum se face testarea, cum se face raportarea. Noi ducem lipsă de abilitate în comunicare. Facem lucruri foarte bune, dar nu ştim să le prezentăm suficient să fie lumea lămurită care e situaţia cu această epidemie, cum se testează, cum se raportează, acest lucru ar trebui explicat şi atunci lucrurile ar intra într-o relaxare şi lumea nu ar mai avea anumite opinii.

Oamenii sunt de bună credinţă, dar necunoscând bucătăria pot să aibă o opinie diferită”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la Digi 24.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close