Antena 3 CNN Actualitate Social Alexandru Rafila, sfat important despre măștile de protecție: După folosire ar trebui să facem asta!

Alexandru Rafila, sfat important despre măștile de protecție: După folosire ar trebui să facem asta!

Specialiștii de la Institutul Superior al Sănătății din Italia avertizează că particulele virale de SARS-COV-2 rămân active în stratul interior al măștii de protecție chiar și patru zile. 

Alexandru Rafila, sfat important despre măștile de protecție: După folosire ar trebui să facem asta!
Sursa foto: Hepta
23 Mai 2020   •   19:04

Măștile chirurgicale trebuie folosite timp de trei - patru ore, iar mai apoi aruncate la gunoi, însă în cazul măștilor reutilizabile, specialiștii susțin că după o singură folosire, acestea trebuie băgate în mașina de spălat, nicidecum refolosite.

Depozitate într-un mic recipient, după folosire

"Ele trebuie refolosite imediat după ce sunt spălate, asta e ideea. Sigur că ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care să putem să depozităm această mască, după folosire, astlfe încât, ulterior, când ajungem la domiciliu să putem să o spălăm, pentru că altfel vă dați seama, cine stă cu masca până în momentul în care o bagă în mașina de spălat? E o chestiune destul de greu de realizat.

Măștile trebuie igienizate și cât mai puțin manipulate după utilizare, despre asta e vorba de fapt. De aceea, se poate găsi o soluție, un recipient, o cutie, cu care să transporți masca ce urmează a fi spălată. Ceea ce este important, după spălare, masca trebuie călcată cu un fier de călcat cu aburi și atunci, sigur că se poate refolosi fără niciun fel de problemă", a declarat Alexandru Rafila, la Digi24. 

×
Parteneri
A murit unul din cei mai renumiți meteorologi români!
x close