Antena 3 Actualitate Social Alimente expirate, ținute în mizerie într-o cunoscută piață din Capitală. Carne cu rugină, pericol uriaș pentru oameni

Alimente expirate, ținute în mizerie într-o cunoscută piață din Capitală. Carne cu rugină, pericol uriaș pentru oameni

17 Oct 2019   •   08:49
Alimente expirate, ținute în mizerie într-o cunoscută piață din Capitală. Carne cu rugină, pericol uriaș pentru oameni
Sursa foto: Sursă foto: captură antena 3

Alimente expirate, ţinute în mizerie ori spălate în chiuvete pline de rugină. Este dezastrul descoperit de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o cunoscută piaţă din Capitală. 

Încă o dovadă că mulţi comercianţi îşi pun clienţii în pericol cu bună ştiinţă. 

Peste o tonă de alimente periculoase au retras autorităţile de la vânzare, iar cinci firme au fost închise pentru o jumătate de an. Unii comercianţi vindeau produse tradiţionale falsificate. 

Un strat gros de mizerie şi rugină se ascundea sub carnea din tăvi, scoasă la vânzare în piaţa Delfinului din sectorul 2 al Capitalei. 

Inspectorii ANPC au găsit un dezastru şi în bucătăriile standurilor cu mâncare gătită. Tigăile erau puse pe jos, lângă găleata cu mop. Unul dintre angajaţi a recunocut că ingredientele sunt spălate, de cele mai multe ori, într-o chiuvetă măcinată de rugină. 

Inspectorii ANPC au găsit cârnaţi, caşcaval şi smântână expirate. În total, au retras peste o tonă de produse periculoase. După controale, 5 comercianţi nu mai au voie să-şi vândă produsele timp pe 6 luni. Inspectorii pentru protecţia consumatorului au dat 36 de amenzi in valoare de 280.000 lei.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close