Antena 3 CNN Actualitate Social Amendă uluitoare pentru un șofer român de TIR! Suma e uriașă!

Amendă uluitoare pentru un șofer român de TIR! Suma e uriașă!

Aurel Andrei Neacșu, un șofer român de TIR, a primit o amendă usturătoare, în Franța. A recunoscut toate faptele pentru care fusese arestat pe 6 decembrie. Zece zile mai târziu, a fost judecat.

Amendă uluitoare pentru un șofer român de TIR! Suma e uriașă!
Sursa foto: Foto: Pexels
18 Dec 2019   •   18:41

Pe 6 decembrie, camionul unui şofer român a sosit în Coquelles pentru a fi controlat. Oficialii vamali au găsit o încărcătură suspectă de 5.220 de kilograme de țigarete, iar românul nu a prezentat un act de transport pentru ele.

A recunoscut că făcea contraband, numai că a declarat că nu ştie să indice originea ţigărilor. Aurel Andrei Neacșu a fost de la început cooperant cu vameșii. A spus chiar că nu este pentru prima dată când face un asemenea transport. El a traficat deja în Anglia 1.200 de kilograme de tutun și alte 900 de kilograme în alt transport.

„Am făcut această afacere pentru a aduce bani familiei mele. Trebuia să iau 8.000 de euro”, a spus el în faţa judecătorului, potrivit nordlittoral.fr, citat de observator.tv.

„Un bărbat m-a contactat în timp ce eram în parcare. L-am urmat până la un depozit, unde am încărcat mărfurile, era în Belgia”, a explicat tiristul.

Instanța l-a condamnat pe Aurel Andrei Neacșu la 12 luni închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și plata unei amenzi de 2.173.718 euro.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close