Antena 3 CNN Actualitate Social Atenție, șoferi! Mașinile ieftine dispar din Uniunea Europeană

Atenție, șoferi! Mașinile ieftine dispar din Uniunea Europeană

Atenție, șoferi! Mașinile ieftine dispar din Uniunea Europeană
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Noi 2019   •   08:16

Mai aveţi doi ani la dispoziţie pentru a vă cumpăra o maşină ieftină. Din 2022, maşinile noi la preţuri accesibile ar putea deveni istorie pe întreaga piaţă auto europeană. 

Producătorii de autoturisme vor fi obligaţi să doteze maşinile cu sistemte de siguranţă performante ceea ce va duce automat şi la o creştere a preţurilor de vânzare.

Consiliul European a adoptat o directivă care obligă toți producătorii de automobile ca, începând de la jumătatea anului 2022, să-și doteze mașinile introduse pe piața UE cu echipate avansate de siguranță. 

Directiva a apărut în urma unui acord convenit cu Parlamentul European, încă din luna martie, și are ca scop principal reducea semnificativă a numărului victimelor accidentelor rutiere. România se află pe primul loc în UE în ceea ce privește tristul record de accidente rutiere mortale cu 96 de persoane raportat la un milion de locuitori. 

Pentru cei care vor să schimbe automobilul cu unul low-cost, ar fi bine să o facă în următorii doi ani, pentru că acestea vor dispărea de pe piața Uniunii. 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close