Antena 3 CNN Actualitate Social Avertisment de la autorul studiului care arată că românii sunt mai rezistenţi la coronavirus: Nu vă relaxați!

Avertisment de la autorul studiului care arată că românii sunt mai rezistenţi la coronavirus: Nu vă relaxați!

Joris Delanghe, cel care arată că est-europenii sunt mai rezistenţi la coronavirus datorită unei mutaţii genetice, a explicat în ce măsură poate descoperirea făcută să stea la baza unei schimbări de strategie a guvernului în privinţa izolării populaţiei. 

Avertisment de la autorul studiului care arată că românii sunt mai rezistenţi la coronavirus: Nu vă relaxați!
Sursa foto: Hepta
12 Apr 2020   •   20:08

Potrivit Adevarul, autorul studiului trage un semnal de alarmă și spune că nu trebuie să ne relaxăm.

Cred că studiul nu trebuie utilizat ca criteriu de autorităţi pentru relaxarea strategiei guvernamentale privind restrângerea contactului social. Strategia autorităţilor ar trebui să ţină seama de multe aspecte: evoluţia infecţiei, disciplina populaţiei, capacitatea sistemului de sănătate, densitatea populaţiei, aspecte economice, ...”. „Cred că numărul real al victimelor este mult mai relevant decât un studiu de asociere genetică, dar acesta poate fi folosit în modele de predicţie a evoluţiei pandemiei”, a mai precizat cercetătorul.  Delanghe este de părere că „nu trebuie să ne concentrăm numai pe virus, ci şi pe victimele umane.  Ar trebui efectuate studii suplimentare pentru a investiga factorii umani care afectează infecţia cu COVID-19.”

Continuarea aici.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close