Antena 3 CNN Actualitate Social Un bărbat care curăţă fântânile din Iaşi a ajuns erou local, după ce şi-a dat încălţările şi banii unui bătrân externat desculţ din spital: "Nu pot să fiu nepăsător"

Un bărbat care curăţă fântânile din Iaşi a ajuns erou local, după ce şi-a dat încălţările şi banii unui bătrân externat desculţ din spital: "Nu pot să fiu nepăsător"

Gelu Pohoață, un angajat la SC Servicii Publice Iași, a reușit să devină erou local, după ce a fost fotografiat dăruindu-şi încălțările şi banii unui bătrân operat recent la picior.

Un bărbat care curăţă fântânile din Iaşi a ajuns erou local, după ce şi-a dat încălţările şi banii unui bătrân externat desculţ din spital: "Nu pot să fiu nepăsător"
Sursa foto: Facebook Eşti din Iaşi dacă...
de Claudia Popovici    |    12 Iul 2021   •   22:30

Să fii omul potrivit la locul potrivit necesită doar atenție. Zilnic, pe lângă noi trec oameni care observă şi fac mai mult decât ne-am aștepta. Este şi cazul lui Gelu Pohoață, un angajat la SC Servicii Publice Iași, care nu a putut rămâne nepăsător când a văzut un bătrân abia ieșit din spital așezat desculț şi obosit pe o bancă într-o zi caniculară.

Momentul a fost fotografiat de un martor care, impresionat de gestul bărbatului, l-a făcut public pe reţelele de socializare. Astfel, Gelu Pohoață a devenit fără intenție un fel de erou local, oportunitate cu care ne-a învațat şi o lecție importantă. Poţi fi oricând omul potrivit la locul potrivit şi poți face rai fix din ce ai.

Contactat de jurnaliști bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a spus că nu a făcut acest lucru pentru faimă şi nici ca să apară pe internet pe care, de altfel, recunoaște că nu știe a-l folosi.

„Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. M-am uitat mult după el și l-am văzut că era și desculț. Am observat că s-a așezat pe o bancă, era foarte obosit", a povestit bărbatul, potrivit BZI.

„Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine e mai greu”

„Cred că darul de a-i ajuta pe cei nevoiași l-am deprins din familie. Tatăl meu mereu îi ajuta pe cei din sat care nu aveau ce mânca. Lua mâncarea de acasă, făcută de mama, și o ducea la cei care nu aveau ce mânca. Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine unui om este mai greu", a mai completat Gelu Pohoață.

×
Subiecte în articol: Gelu Pohoață erou local
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close