Antena 3 Actualitate Social Un bărbat care curăţă fântânile din Iaşi a ajuns erou local, după ce şi-a dat încălţările şi banii unui bătrân externat desculţ din spital: "Nu pot să fiu nepăsător"

Un bărbat care curăţă fântânile din Iaşi a ajuns erou local, după ce şi-a dat încălţările şi banii unui bătrân externat desculţ din spital: "Nu pot să fiu nepăsător"

de Claudia Popovici    |    12 Iul 2021   •   22:30
Un bărbat care curăţă fântânile din Iaşi a ajuns erou local, după ce şi-a dat încălţările şi banii unui bătrân externat desculţ din spital: "Nu pot să fiu nepăsător"
Sursa foto: Facebook Eşti din Iaşi dacă...

Gelu Pohoață, un angajat la SC Servicii Publice Iași, a reușit să devină erou local, după ce a fost fotografiat dăruindu-şi încălțările şi banii unui bătrân operat recent la picior.

Să fii omul potrivit la locul potrivit necesită doar atenție. Zilnic, pe lângă noi trec oameni care observă şi fac mai mult decât ne-am aștepta. Este şi cazul lui Gelu Pohoață, un angajat la SC Servicii Publice Iași, care nu a putut rămâne nepăsător când a văzut un bătrân abia ieșit din spital așezat desculț şi obosit pe o bancă într-o zi caniculară.

Momentul a fost fotografiat de un martor care, impresionat de gestul bărbatului, l-a făcut public pe reţelele de socializare. Astfel, Gelu Pohoață a devenit fără intenție un fel de erou local, oportunitate cu care ne-a învațat şi o lecție importantă. Poţi fi oricând omul potrivit la locul potrivit şi poți face rai fix din ce ai.

Contactat de jurnaliști bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a spus că nu a făcut acest lucru pentru faimă şi nici ca să apară pe internet pe care, de altfel, recunoaște că nu știe a-l folosi.

„Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. M-am uitat mult după el și l-am văzut că era și desculț. Am observat că s-a așezat pe o bancă, era foarte obosit", a povestit bărbatul, potrivit BZI.

„Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine e mai greu”

„Cred că darul de a-i ajuta pe cei nevoiași l-am deprins din familie. Tatăl meu mereu îi ajuta pe cei din sat care nu aveau ce mânca. Lua mâncarea de acasă, făcută de mama, și o ducea la cei care nu aveau ce mânca. Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine unui om este mai greu", a mai completat Gelu Pohoață.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close