Antena 3 CNN Actualitate Social Bogdan, un tânăr crescut la o casă de copii din Arad, a depus jurământul la Școala de Agenți de Poliție

Bogdan, un tânăr crescut la o casă de copii din Arad, a depus jurământul la Școala de Agenți de Poliție

Bogdan Ghica are o poveste impresionantă de viață. Deși tânărul a crescut la o casă de copii din Arad, și-a îndeplinit visul și tocmai a depus jurământul la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina.

Bogdan, un tânăr crescut la o casă de copii din Arad, a depus jurământul la Școala de Agenți de Poliție
Sursa foto: Facebook | DGASPC Arad
de Ioana Mircea    |    23 Iul 2022   •   11:55

Bogdan Ghica, tânărul care a crecut la casa de copii din Arad a fost îndrumat să învețe și să își urmărească obiectivele în viață.

Cu o astfel de educație și susținere, tânărul tocmai și-a îndeplinit unul din visurile la care a aspirat.

Acesta a fost admis la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. 

Încă din primii săi ani, Bogdan nu a avut o viață ușoară, au mărturisit reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad.

Acesta s-a născut într-o familie fără posibilități, iar de la vârsta de doar trei ani a trecut prin diverse forme de îngrijire și ocrotire, în sistemul de protecție.

De la 6 ani, Bogdan a crescut în Casa Prietenia din Lipova, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Aici a avut parte de un mediu apropriat celui familial.

Reprezentanții DGASPC Arad au anunțat că Bogdan a ajuns în momentul pe care și l-a dorit atât de mult și anume, vineri a depus jurământului la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. 

Alături de el, în momentul său de fericire i-a fost alături directorul general al DGASPC Arad, Erika Stark și mama de suflet a copiilor din Casa Prietenia din Lipova, Corina Ciobanu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O mare bucurie trăim astăzi cu toții când îl vedem pe Bogdan ajuns exact în momentul în care și-a dorit atât de mult. Astăzi el depune Jurământul la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. 

Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad, a ținut să-i fie alături astăzi lui Bogdan și împreună cu colega noastră Corina Ciobanu, mama de suflet a copiilor din Casa Prietenia, au asistat cu emoție la ceremonia de depunere a jurământului.

Bogdan a fost crescut și ocrotit de mic în Casa Prietenia din Lipova, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Visul lui este să devină polițist, fiind un tânăr cu spirit justițiar și dornic să facă bine comunității.

A absolvit școala cu note bune, examenul de Bacalaureat l-a luat cu notă peste 8, iar la Școala de Poliție a fost admis din a treia încercare, de reușita și ambiția lui fiind și noi tare, tare mândri.  Mulțumim tuturor celor care l-au susținut de-a lungul timpului, Bogdan este un model și pentru ceilalți copii și tineri din sistemul public de protecție”, au transmis reprezentanții DGAPSC Arad. 

Bogdan a absolvit examenul de Bacalaureat cu media peste 8.  

Acesta studiază Jurnalism-Engleză din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, unde se bucură de o bursă de merit, pe lângă bursa socială, ca urmare a rezultatelor bune pe care le-a obținut la învățătură.

Anul acesta urmează să susțină examenul de licență. Gândul său însă, a rămas tot la cariera de polițist.

Dintotdeauna și-a dorit să ajungă să îmbrace uniforma de polițist, iar din anul 2020 a încercat de 3 ori să treacă probele examenelor de admitere de la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina.

Tânărul are și înclinații artistice, fiind pasionat de muzică și desen, dar are și aptitudini și preocupări sportive, printre sporturile lui favorite se numără fotbalul, baschetul, artele marțiale și automobilismul.

„Bogdan este unul din tinerii care reprezintă pentru noi toți un model, la fel ca și pentru ceilalți copii și tineri provenind din centrele de plasament și casele de tip familial din județul Arad.

Este exemplul care ne arată că doar prin multă muncă și perseverență beneficiarii sistemului de protecție pot reuși să își găsească drumul în viață și pot face pasul în afara sistemului bine pregătiți pentru provocările care îi așteaptă mai departe.

Mereu avem întâlniri și discuții deschise cu copiii noștri, încercăm să îi încurajăm și să îi călăuzim în parcursul lor, în funcție de preocupările și pasiunile pe care le au.

Lui Bogdan îi urăm să aibă parte de tot ce este mai bun și pe viitor și îl asigurăm de toată susținerea noastră.”, a declarat Erika Stark, director DGASPC Arad, potrivit glasulcetatii.ro.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close