Antena 3 CNN Actualitate Social Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire. De ce nu este bine să dormi prea mult de Buna Vestire

Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire. De ce nu este bine să dormi prea mult de Buna Vestire

Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire. De ce nu este bine să dormi prea mult de Buna Vestire
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Mar 2019   •   18:00

Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire. Buna Vestire, sărbătorită de români în 25 martie. Blagovestenia este praznicul in amintirea zilei in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu.

Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire. Buna Vestire este prima sarbatoare confirmata în documente, dintre sarba­torile Maicii Domnului. Data acestei sarbatori a variat la inceput. Astfel, unii o sarbato­reau în ajunul Bobotezei (5 ianuarie), iar in unele Biserici din Apus, ca cele din Spania, Galia si Milano, Buna Vestire s-a sarbatorit pe 18 decembrie.

Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire.  Buna Vestire este sarbatorita in fiecare an in perioada Postului Mare, fiind una dintre sarbatorile pentru care Biserica acorda dezlegare la peste, indiferent in ce zi ar cădea aceasta.

Buna Vestire 2019. Tradiții și superstiții de Buna Vestire. Este interzis sa dormi prea mult in aceasta zi caci in caz contrar vei fi somnoros de-a lungul intregului an.

×
Subiecte în articol: Buna Vestire Tradiţii şi obiceiuri
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close