Antena 3 CNN Actualitate Social Calculator pensie. Cum poți afla când ai dreptul să ieși la pensie pentru limita de vârstă

Calculator pensie. Cum poți afla când ai dreptul să ieși la pensie pentru limita de vârstă

Vârsta de pensionare se schimbă la fiecare câteva luni pentru femei, în timp ce pentru bărbaţi este aceeaşi încă din anul 2015.

Calculator pensie. Cum poți afla când ai dreptul să ieși la pensie pentru limita de vârstă
Sursa foto: Foto: pexels.com
07 Ian 2020   •   13:08

Pensia pentru limită de vârstă este reglementată de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi este raportată la data naşterii.

Astfel, în primele trei luni din acest an se pot pensiona femeile care au împlinit vârsta de 61 de ani şi 3 luni şi au un stagiu minim de cotizare de  15 ani, stagiul complet de cotizare fiind de 31 de ani şi trei luni.

În ultimele trei luni din an se pot pensiona femeile care au împlinit vârsta de 61 de ani şi 5 luni, dacă au un stagiu minim de cotizare de 15 ani sau un stagiu complet de cotizare de 31 de ani şi 5 luni.

Pentru a verifica la ce vârstă te poţi pensiona, poţi accesa site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, urmând să introduci în casete data naşterii şi să bifezi sexul, scrie adevarul.ro.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close