Antena 3 CNN Actualitate Social Călin a primit un diagnostic cumplit la 18 ani, în urmă cu două săptămâni. Medicii români nu i-au dat nicio șansă. Apoi s-a întâmplat un miracol

Călin a primit un diagnostic cumplit la 18 ani, în urmă cu două săptămâni. Medicii români nu i-au dat nicio șansă. Apoi s-a întâmplat un miracol

Călin a primit un diagnostic cumplit la 18 ani în urmă cu două săptămâni. Medicii români nu i-au dat nicio șansă. Apoi s-a întâmplat un miracol.

Călin a primit un diagnostic cumplit la 18 ani, în urmă cu două săptămâni. Medicii români nu i-au dat nicio șansă. Apoi s-a întâmplat un miracol
Sursa foto: Foto: Facebook/Zino Zino
07 Ian 2020   •   13:36

Călin Ioan Liţă, un elev de 18 ani de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, a fost diagnosticat acum câteva săptămâni cu cancer la colon cu metastaze multiple. Ca să fie lângă el, mama şi-a dat demisia de la serviciu.

Medicii din România nu i-au dat vreo şansă, însă doctorii turci de la clinica Anadolu din Istanbul au acceptat să îl trateze. Însă tratamentul şi viitoarea operaţie costă mult, peste 70000 euro.

Prietenii lui Călin au început o campanie de strângere de fonduri, campanie căreia s-a alăturat şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. S-au strâns deja peste 50000 de euro. Dupa aproape două săptâmâni de spitalizare în clinica Anadolu, rezultatele au început să se vadă la finalul lui decembrie. Corpul lui Călin a acceptat tratamentul, iar vestea i-a dat o mare speranţă şi mai multă forţă pentru a continua lupta.

Iar pe 6 ianuarie Călin a terminat a doua şedinţă de chimioterapie, răspunzând foarte bine la tratament, evoluţia lui fiind considerată, după cum spune unul dintre prietenii săi, ”un miracol” de medici: tumoarea continuă să se micşoreze, iar metastazele, deşi nu s-au redus, s-au oprit din evoluţie. Este însă doar primul pas al războiului cu boala, scrie Adevărul.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close