Antena 3 CNN Actualitate Social Prețul pe care trebuie să îl plătească românii pentru a mânca cireșe în ianuarie

Prețul pe care trebuie să îl plătească românii pentru a mânca cireșe în ianuarie

Afară este încă iarnă în toată regula, dar mintea unora este deja la vacanța de vară. Tot la sezonul estival ne duc cu gândul și unele tarabe din piață care au pus la vânzare cireșe.

Prețul pe care trebuie să îl plătească românii pentru a mânca cireșe în ianuarie
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2024   •   21:29

Chiar dacă suntem la sfârșitul lunii ianuarie, cireșele au apărut deja pe piață și sunt disponibile pentru vânzare. Aceste fructe au fost importate din diverse țări precum Africa de Sud, Chile, Grecia, Turcia și Spania.

Cu toate acestea, prețul este nu este deloc unul accesibil oricui, ajungând la 250 de lei per kilogram în piețele din București.

"Dacă situația rămâne neschimbată vizavi de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că prețurile produselor în piață vor crește în perioada în care vor apărea produsele românești. Pe lângă faptul că prețul de 250 de lei este foarte mare, cred că la mijloc este vorba și de o speculă pe care o întâlnim în piețe", a spus Dragoș Frumosu, președintele Sindalmenta pentru observatornews.ro.

Oamenii spun că prețul este foarte mare pentru salariu din România, așa că vor aștepta până se vor coace cireșele românești. 

Citește și: Reacția copioasă a unui african când vede pentru prima dată zăpada: "Am terminat-o aici"

În România există aproximativ 1.000 de hectare de livezi de cireși, dar până la prima recoltă din luna mai, este necesar să importăm cireșe din țări precum Grecia, Turcia, Spania sau Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: preț cireșe creşterea preturilor
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close