Antena 3 Actualitate Social Catolicii se pregătesc pentru Slujba de Înviere. Restricțiile de circulație vor fi ridicate până la ora 02.00

Catolicii se pregătesc pentru Slujba de Înviere. Restricțiile de circulație vor fi ridicate până la ora 02.00

de Georgiana Adam    |    03 Apr 2021   •   14:52
Catolicii se pregătesc pentru Slujba de Înviere. Restricțiile de circulație vor fi ridicate până la ora 02.00
Sursa foto: Hepta

Catolicii se pregătesc de Înviere. Credincioșii sărbătoresc în acest weekend Paștele, iar măsurile speciale sunt în pregătire. Totodată, restricțiile de circulație vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioșii romano catolici și reformați să poată participă la Sfânta Liturghie.

Cei care nu pot ajunge la biserică vor avea ocazia să urmărească online Slujba de Înviere. Ceremonia trebuie să fie organizată cu respectarea tuturor restricțiilor sanitare în vigoare, precum portul măștii sau respectarea distanței dintre persoane.

"Învierea nu stă doar într-o lumină. Stă într-o viață înflăcărată, o viață care dă sens morții de astăzi, nu doar morții lui Hristos. Pentru că Iisus trăiește, evident, în istoria noastră, în oamenii care suferă astăzi, care mor, în noi, cei care ne temem.

Noi le biserică le respectăm pe toate, așa am făcut în fiecare duminică și așa au făcut toate parohiile romano-catolice din țară", a explicat Francis Doboș, preot, Arhidieceza Romano-Catolică București.

Slujbele încep în aproape toate bisericile din țară după ora 19.00, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare impuse de pandemie și autorități.

La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a Învierii Domnului începe la ora 23.00. Pe site-ul www.catedralaonline.ro este transmisiune live permanentă, dar credincioșii pot merge și fizic la slujbă, respectând distanțarea și măsurile de igienă.

Programul Slujbei de Înviere în marile orașe din România

În catedrala ieşeană, Sfintele Liturghii au loc la orele: 8.00, 9.15, 11.00, 16.00, 18.00. PS Iosif Păuleţ va prezida Sfânta Liturghie de la ora 11.00.

La Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, Liturghia Învierii are loc la ora 21.00, iar duminică vor fi slujbe la orele 11.00 și 18.00.

La Timișoara, slujba de Înviere începe sâmbătă, la ora 19.00, iar duminică, în Ziua Paștelui, vor fi liturghii începând cu ora 9.00 în limbile maghiară, germană și română, timp de câte o oră.

La Biserica Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, locul unde în fiecare an participă la slujba de Înviere și președintele Klaus Iohannis, slujba începe sâmbătă, după ora 20.00.

×
Subiecte în articol: pastele catolic

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close