Antena 3 CNN Actualitate Social Ce reguli vor respecta românii la plajă și terase: Fără mască de protecție la masă. Distanța socială, păstrată în mare

Ce reguli vor respecta românii la plajă și terase: Fără mască de protecție la masă. Distanța socială, păstrată în mare

Litoralul și terasele se vor redeschide începând cu luna iunie. Acestea sunt cele mai așteptate măsuri de relaxare din această vară, după ce pandemia de coronavirus a pus stăpânire peste omenire.

Ce reguli vor respecta românii la plajă și terase: Fără mască de protecție la masă. Distanța socială, păstrată în mare
Sursa foto: Hepta
26 Mai 2020   •   14:23

”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a spus Nelu Tătaru pentru Antena 3.

Ministrul Sănătății susține că se lucrează în prezent la elaborarea normelor de aplicare a acestor reguli.

Clienții, fără mască de protecție la terasă. Mese la 1,5 metri distanță

Autoritățile vor finaliza un ordin comun cu Ministerul Economiei în care vor fi prezentate, concret, aceste reguli, privind funcționarea teraselor.

”Nu, nu. Nu o să trebuiască mască de protecție. E un spațiu deschis. Va fi 1 metru jumătate între clienții teraselor.”, a spus Nelu Tătaru pentru știrileprotv.ro.

Șezlongurile vor păstra distanțarea socială

În ceea ce privește spațiul în care turiștii vor folosi șezlongurile, acestea nu vor mai fi așa cum eram obișnuiți să vedem pe litoralul românesc: înghesuite una în alta, fără nicio distanță.

”Șezlongurile, da, vor păstra acea distanțare socială. Celelalte sunt amănunte pe care le vom discuta în săptămânile următoare. În apă, la fel. Intrăm normal, păstrând aceeași distanțare, dar măsurile rămân, de igienă, de precauție, având în vedere că sunt manevre, la fel ca și înotul, care sunt puternic aerosolizante” - a mai spus ministrul Nelu Tătaru


 

×
Subiecte în articol: reguli terase
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close