Antena 3 Actualitate Social Cea mai bună izolație termică a fost inventată de un român. Cât de puțin costă și cum funcționează

Cea mai bună izolație termică a fost inventată de un român. Cât de puțin costă și cum funcționează

25 Ian 2016   •   16:24
 Cea mai bună izolație termică a fost inventată de un român. Cât de puțin costă și cum funcționează

Cea mai bună izolație termică este dezvoltată de un român – Sorin Macarie din Alba Iulia, care a dezvoltat un sistem prin care caselor se pot încălzi cu energie solară. Este nevoie doar de un perete de sticlă, perdea rotativă care este o reţea de transformare a energiei solare în energie termică şi un izolator cum ar fi polistirenul, scrie agrointel.ro.

Sistemul este în curs de brevetare şi este experiment și analizat şi de către specialiștii Universității Tehnice din Cluj-Napoca cât şi de specialiştii de la ”Universității 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

20 de euro pe metru pătrat

Acest tip de izolaţie care costă 20 de euro pe metru pătrat ar putea să ne scutească de factura pentru încălzire. Investiţia ar trebui să se amortizeze în patru-cinci ani. Sistemul testat de albaiulian este realizat dintr-un perete de sticlă şi o perdea rotativă care este de fapt o reţea de transformare a energiei solare în energie termică. Sub aceste două straturi este aplicat un izolator clasic, vată minerală sau polistiren. Sistemul poate fi aplicat atât la blocurile de locuinţe cât şi la case, inclusiv la ferme. Această izolaţie încălzeşte peretele iar o parte din căldură este înmagazinată în zidul casei.

Mai multe, pe agrointel.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close