Antena 3 CNN Actualitate Social Centrele de eliberare a paşapoartelor vor fi dechise şi mâine. Ce spun românii care se gândesc să plece din ţară de teama războiului

Centrele de eliberare a paşapoartelor vor fi dechise şi mâine. Ce spun românii care se gândesc să plece din ţară de teama războiului

Centrele de eliberare a pașapoartelor au fost deschise și astăzi, în zi de weekend, pe fondul cozilor uriașe formate în ultima vreme. Practic, față de aceeași perioadă a anului trecut, procentul românilor care își fac pașaport a crescut cu peste 330 la sută. Centrele din mall-uri vor deschise și mâine, duminică, în intervalul orar 8-16.

Centrele de eliberare a paşapoartelor vor fi dechise şi mâine. Ce spun românii care se gândesc să plece din ţară de teama războiului
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Mar 2022   •   19:31

Din pricina cozilor formate în aceste zile, cei de la Prefectură şi Directia de Paşapoarte au decis prelungirea programului şi în weekend, astfel încât Instituția Prefectului - Municipiul București informează că, în contextul creșterii numărului de solicitări de pașapoarte, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, a fost dispusă funcționarea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al Municipiului București și în zilele de sâmbătă, 12 martie și duminică, 13 martie 2022.

Activitatea de lucru cu publicul se va deșfășura în intervalul orar 8.00 – 16.00, la punctele de lucru din Plaza Mall și Park Lake.

În data de 10.03.2022 s-au efectuat 35.389 programări, pentru un număr de 60.381 de persoane.

Războiul din Ucraina le dă motive de îngrijorare românilor

Oamenii vor să fie pregătiţi în cazul în care situaţia de la graniţa ţării se agravează şi aşteapă ore întregi la centrele de emitere a paşapoartelor.

Solicitările pentru eliberarea de paşapoarte noi a crescut mult în ultima perioadă.

"Plecăm oriunde este posibil, oriunde ne primeşte"

Mulţi dintre aceştia au venit cu copiii şi spun că dacă se întâmpla ceva grav în România, nu vor decât să aibă documentul cu care pot călători în altă ţară, unde să se simtă în siguranţă.

"Doar să fim pregătiţi în caz că se întâmplă ceva cu ţara noastră. Am fost şi în timpul săptămânii, dar nu am reuşit", a spus unul dintre românii care au aşteptat la coada de la paşapoarte.

Reamintim faptul că, la nivelul municipiului București, Direcția Generală de Pașapoarte a delegat 20 de polițiști pentru sprijinirea activității Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte.

Totodată, au fost trimiși, zilnic, specialiști din cadrul Biroului Coordonare Metodologică și Serviciul Control pentru sprijinirea activității și fluidizarea afluxului de cetățeni pentru sediul Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte București și Ilfov din Mall Park Lake.

În prezent, în vederea personalizării pașapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend.
 

×
Subiecte în articol: pasapoarte romani Război Ucraina
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close