Antena 3 CNN Actualitate Social CEO Oltenia, căpușat și devalizat cu bună știință

CEO Oltenia, căpușat și devalizat cu bună știință

CEO Oltenia, căpușat și devalizat cu bună știință
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2019   •   08:21

Colosul cu picioare de lut al statului, Complexul Energetic Oltenia, este căpuşat şi devalizat cu bună ştiinţă de şefii numiţi politic, scrie cotiddianul Jurnalul. 

În ciuda controalelor corpului de control al premierului care au descoperit nereguli grave, Complexul Energetic oltenia a făcut numai în ultimul an achiziţii de circa 450 de milioane de lei, iar cei mai mulţi bani au fost oferiţi prin încredinţare directă firmelor de casă, mai scriu jurnalişti. 

Complexul Energetic Oltenia are peste 13 mii de angajaţi şi este în pragul colapsului, după ce a ajuns să fie controlat de oameni ai serviciilor secrete sau afacerişti anchetaţi pentru spălare de bani şi evaziune, scrie Jurnalul. 

În ciuda faptului că are datorii de 3,1 miliarde de lei, complexul îşi plăteşte regeşte conducerea numită politic, scriu jurnaliştii. Aşa se face că indemnizaţiile directoratului au crescut anul trecut cu 20%, iar fiecare din cei cinci membri încasează lunar peste 40 de mii de lei. 
Şi nu este tot. Compania de stat este căpuşată cu acceptul conducerii de zeci de firme de transport şi de paza. Un raport al Corpului de Control al premierului a dezvăluit că 20 de firme de transport şi 8 de pază au caştigat toate contractele oferite de Complexul Energetic Oltenia pentru aceste servicii. Aparent, societăţile sunt competitoare, dar conducerea companiei a redactat în asemenea mod caietele de sarcini, astfel încât doar acestea să câştige procedurile de achiziţie, mai scriu jurnaliştii. 

Ba mai mult, CEO Oltenia a făcut anul trecut achiziţii de 450 de milioane de lei, iar corpul de control al premierului a constat că multe au fost realizate cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Toată această hemoragie bugetară vine în contextul în care COMPLEXUL ENERGETIC a înregistrat anul trecut pierderi de 1.1 miliarde lei, cele mai mari din istoria sa. 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close