Antena 3 CNN Actualitate Social Cine vrea anarhie în România. Locul unde se pregătesc mișcările de stradă

Cine vrea anarhie în România. Locul unde se pregătesc mișcările de stradă

Cine vrea anarhie în România. Locul unde se pregătesc mișcările de stradă
06 Oct 2018   •   16:36

Noi proteste #rezist sunt anunţate pentru această lună, iar Liviu Dragnea se teme de noi violenţe în Capitală. Între timp, apar noi imagini din una din casele unde liderii mişcării pregătesc acţiunile viitoare. 

Scenariul de pe 10 august s-ar putea repeta şi la finalul acestei luni. Informaţiile vin chiar de la liderul PSD, Liviu Dragnea care vorbeşte despre varianta unui miting la fel de vilent precum cel de acum două luni.

S-ar miza, spun surse din rândul puterii, pe faptul ca deja capii jandarmeriei sunt pusi sub acuzare după protestele din august și, prin urmare, de teamă, nu s-ar mai interveni în forță.

De partea cealaltă, liderii #Rezist nu și-au asumat încă niciun protest pentru acest final de lună, însă dau explicați procurorilor pentru cel din august.

Dragnea îl acuză direct pe Iohannis că susține protestele pentru dărâmarea Guvernului.

În noaptea protestului din 10 august, preşedintele a postat un mesaj pe facebook în care condamna intervenţiile jandarmilor.

„Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris Iohannis. 

×
Subiecte în articol: România rezist
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close