x close

Ciprian era un tânăr normal, cu multe vise de realizat. Dar într-o zi, s-a simțit rău. De atunci viața i s-a schimbat radical. Astăzi, pe un pat de spital, tot ce i-a mai rămas este să aștepte. Se leagă de o ultimă speranță

16 Oct 2019   •   11:32
Ciprian era un tânăr normal, cu multe vise de realizat. Dar într-o zi, s-a simțit rău. De atunci viața i s-a schimbat radical. Astăzi, pe un pat de spital, tot ce i-a mai rămas este să aștepte. Se leagă de o ultimă speranță Foto: Pixabay.com

Ciprian era un tânăr normal, iar la 19 ani visa să devină un mare fotbalist. Dar, într-o zi, s-a simțit rău.

Când a ajuns la doctor, a primit un diagnostic crunt. Acum, aflat pe un pat de spital, speră doar că într-o zi va primi un semn de la un posibil donator care ar putea să-i salveze viața.

„De atunci a trebui să renunţ la şcoală, nu am mai putut din cauza bolii. Am început tratamentul“, spune Ciprian, şi adaugă înghiţind în sec „dar cel mai greu a fost cu fotbalul, să ştiţi“.

Ciprian juca la clubul de juniori din Paşcani şi visa să ajungă mai departe cu pasiunea lui. „Pur şi simplu nu mai puteam alerga pe teren. Şi mai târziu nici pe margine nu m-au mai lăsat“, spune băiatul pentru Ziarul de Iași.

Cei de la Registrul donatorilor voluntari de celule stem au început să caute, dar niciun rezultat în România. „S-a găsit un singur donator din milioanele care există, dar în Croaţia, care însă nu a putut fi contactat imediat. După ce a fost în sfârşit contactat, nu este nici acum clar dacă vrea sau nu să doneze pentru băiat“, adaugă medicul Angela Dăscălescu.

De atunci şi până acum au trecut 10 luni, iar Ciprian ar trebui să facă din nou chimioterapie. Ştie ce înseamnă şi este extrem de speriat. „Nu mă gândesc decât la ai mei, la prin ce trec ei. Şi nu mai vreau“, spune încet băiatul.

 

 

Parteneri
Parteneri
sati