Antena 3 Actualitate Social Colegiul Medicilor din București, semnal de alarmă pentru autorități

Colegiul Medicilor din București, semnal de alarmă pentru autorități

03 Mai 2020   •   15:35
Colegiul Medicilor din București, semnal de alarmă pentru autorități
Sursa foto: Hepta

Colegiul Medicilor din Municipiul București trage un semnal de alarmă asupra situației în care se află unii medici specialiști din ambulator, în plină pandemie de coronavirus.

"Medicii din policlinică, așa cum sunt cunoscuți la nivelul publicului larg, reprezintă principala forță de intervenție pentru scăderea presiunii pe instituțiile spitalicești, dacă sunt necesare consultații sau tratamente de specialitate.

Bolile de inimă, bolile reumatice, alte boli cronice, cancerul, dar și afecțiunile intercurente, nu s-au redus, de la debutul crizei pandemice. Dimpotrivă, s-au accentuat din cauza stresului, a impactului psihologic și fizic produs de săptămânile de izolare la domiciliu.

Degrevând spitalele de acele cazuri care pot fi diagnosticate și tratate fără internare, medicii din ambulatoriul de specialitate îi protejează deopotrivă pe colegii lor din gardă, sau de pe secții, cât și pe pacienții care au nevoie de tratament spitalicesc, în condițiile impuse de situația pe care o traversăm.

Autoritățile publice, locale și centrale, alături de companii private sau de societatea civilă, au ajutat medicii de familie și pe cei din spital, după declanșarea alertei pandemice. Din păcate, medicii din cabinetele de specialitate au fost neglijați. Odată ce transmiterea virusului corona se face în comunitate, toți medicii și asistenții medicali sunt în pericol de contaminare, punând în egală măsură la risc pacienții cu care vin în contact ulterior. 

Nu de puține ori, medicii din ambulatoriul de specialitate din București sunt nevoiți să finanțeze din veniturile proprii mijloacele de protecție suplimentare și se confruntă cu dificultăți în aprovizionarea cu măști, combinezoane sau dezinfectanți.

CMMB face, deci, un apel către toate instituțiile publice responsabile și către toate instituțiile de drept privat care pot ajuta medicii din ambulatoriul de specialitate să intervină, să ofere sau să finanțeze măști, dezinfectanți și sisteme de protecție acestor cabinete, pe nedrept uitate de decidenți și de public," se arată într-un comunicat al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close