Antena 3 CNN Actualitate Social Emanuel Ungureanu: "Cristina Stupiuc, copilul primului ambulanțier din România care a murit de COVID, bătaia de joc a ministerului Sănătății"

Emanuel Ungureanu: "Cristina Stupiuc, copilul primului ambulanțier din România care a murit de COVID, bătaia de joc a ministerului Sănătății"

De luni de zile, statul român prin funcționari din Ministerul Sănătății își bate joc de urmașii personalului medico-sanitar decedat în lupta anti-Covid 19. Iar una dintre victimele sistemului este chiar Cristina Stupiuc copilul primului ambulanțier din România care a decedat în urma infectării cu Sars-Cov 2.

Emanuel Ungureanu: "Cristina Stupiuc, copilul primului ambulanțier din România care a murit de COVID, bătaia de joc a ministerului Sănătății"
de Alexandra Dima    |    10 Sep 2021   •   14:22

Într-o postare făcută pe Facebook de deputatul Emanuel Ungureanu, se atrage atenția asupra modului abuziv în care Cristinei Stupic i s-au călcat toate drepturile în picioare.  

"În totală bătaie de joc, Cristina Stupiuc copilul primului ambulanțier din România care a decedat în urma infectării cu Sars-Cov 2, în primul val al pandemiei, este purtată pe drumuri de Ministerul Sănătății.
Încă din luna mai a anului 2020,  prin Legea 56/ 2020 copiii personalului decedat în urma luptei anti-Covid ar fi trebuit să primească un ajutor financiar suplimentar, ca o recunoaștere a meritului sacrificiului părinților lor decedați în prima linie.", scrie Emanuel Ungureanu. 

"V-ati bătut joc de Cristina și de ceilalți urmași ai eroilor din linia întâi, plecați!"

Din luna mai a anului 2020 fiica ambulan'ierului mort lui luptă pentru drepturile ei legale. Doar că Ministerul Sănătății nu respectă legea, nu a făcut norme de aplicare și nici nu a găsit sursa de finanțare pentru acești copii rămași fără sprijin.

"Priviți răspunsul obraznic venit din partea doamnei Director Magda Ciobanu, director al Direcției de Asistență Medicală și a doamnei director Grigore, purtătoare de cuvânt, ambele funcționare în Ministerul Sănătății.
Practic, prin răspunsul atașat, Ministerul Sănătății ridică din umeri și ii transmite Cristinei Ungurianu că legea Legea 56 / 2020 promulgată de președintele țării încâ din 15 mai 2020, nu poate fi aplicată.", mai notează deputatul USR PLUS în luarea sa de poziție. 

Emanuel Ungureanu cere noului ministru al Sănătății, Cseke Attila, să le demită urgent pe cele două directoare și pe șeful Direcției Juridice din Ministerul Sănătății și să găsească urgent soluții pentru aplicarea urgentă a Legii 56/2020.

"V-ati bătut joc de Cristina și de ceilalți urmași ai eroilor din linia întâi, plecați!", concluzionează deputatul. 

 

×
Subiecte în articol: Suceava COVID-19 Cristina Stupiuc
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close