Antena 3 CNN Actualitate Social Cum a fost „îngropat“ faimosul dosar al mafiei fierului vechi. Ancheta de 120 de volume condusă de Berbeceanu

Cum a fost „îngropat“ faimosul dosar al mafiei fierului vechi. Ancheta de 120 de volume condusă de Berbeceanu

Dosarul faimos pentru care Traian Berbeceanu a primit titlul de „Poliţistul anului în România” are toate şansele să fie clasat.

Cum a fost „îngropat“ faimosul dosar al mafiei fierului vechi. Ancheta de 120 de volume condusă de Berbeceanu
27 Dec 2019   •   08:10

Peste 45 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în 2007, într-unul dintre cele mai faimoase dosare penale ale anilor 2000, al „mafiei fierului vechi” din Hunedoara, în care cercetările au fost coordonate de Traian Berbeceanu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, şi de procurorul Laura Codruţa Kovesi.

Ancheta cu un nume răsunător, „Hidra”, a dus la destructurarea une reţele infracţionale uriaşe din care făceau parte bande de hoţi de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare şi angajaţi ai acestora, precum şi angajaţi ai unor firme de pază care au produs împreună prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală şi pagube de alte câteva milioane de lei combinatului sderurgic din Hunedoara. Întregul dosar cuprindea peste 120 de volume, fiecare volum având, în medie, 200 de pagini, afirma Traian Berbeceanu, la trimiterea în judecată a inculpaţilor, însă şansele ca vreunul dintre aceştia să răspundă pentru faptele de care au fost acuzaţi sunt minime.

Continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close