Antena 3 CNN Actualitate Social Cum îți protejezi casa în fața unui cutremur? (P)

Cum îți protejezi casa în fața unui cutremur? (P)

Cum îți protejezi casa în fața unui cutremur? (P)
05 Sep 2016   •   00:20

Fenomenele naturale majore, așa cum sunt cutremurele, inundaţiile, alunecările sau prăbuşirile de teren, furtunile, grindina, ori riscurile precum incendiile, exploziile sau furtul, pot afecta oricând, din păcate, siguranţa casei fiecăruia dintre noi.

Cutremurul este unul dintre cele mai imprevizibile fenomene naturale şi face parte din categoria cataclismelor deosebit de periculoase, mai ales că nu sunt însoţite de nicio avertizare. În plus, România se numără printre ţările cu cel mai mare risc teluric din Europa, Vrancea fiind zona seismică de maximă intensitate a țării noastre care a produs și va continua să producă în viitor cele mai importante mișcări de pământ.

De aceea, este important să știm cum ne putem proteja. În primul rând, prin adoptarea unor măsuri de protecție și cunoașterea regulilor de comportare înainte de producerea unui astfel de eveniment. Cele mai importante reguli sunt disponibile aici: http://www.igsu.ro/index.php?pagina=materiale_preventive   

În același timp, este important să ne protejăm, din timp, calculat și asumat, atât casa, cât și bunurile. Cu o poliţă de asigurare facultativă a locuinţei, trebuie să știi că o companie de asigurare preia toate riscurile. În cazul unui cutremur, de exemplu, ai siguranța că investiția ta de o viață, așa cum este casa, este protejată și îți poți continua apoi viața alături de cei dragi.

La OMNIASIG, de exemplu, indiferent că optezi pentru VIVA CASA, GARANT, GARANT SUMMUM sau GARANT AMPLUS, toate asigurările facultative de locuință de la OMNIASIG te protejează în fața riscului de cutremur. Mai mult, poliţa poate include asigurarea de protecție împotriva accidentelor, asigurarea de răspundere civilă față de terți, precum şi servicii de asistență tehnică la domiciliu, pentru momentele în care evenimentele neprevăzute precum avariile la instalațiile de apă și canalizare necesită intervenția rapidă și în regim de urgență a specialiștilor.

Înainte de a opta pentru orice fel de produs de asigurare, e bine să analizezi riscurile care îți pot ameninţa siguranţa casei şi să alegi de la OMNIASIG asigurarea locuinţei adaptată nevoilor tale de protecție.

Poți afla mai multe detalii despre asigurările de locuințe oferite de OMNIASIG pe http://omniasig.ro/Locuinte.html

×
Subiecte în articol: cutremur asigurari
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close