Antena 3 CNN Actualitate Social Decizie inedită pentru eliminarea mitei în unităţile medicale din România

Decizie inedită pentru eliminarea mitei în unităţile medicale din România

Decizie inedită pentru eliminarea mitei în unităţile medicale din România
17 Oct 2019   •   10:28

Decizie inedită pentru eliminarea mitei în unităţile medicale. În Spitalul de Urgenţă din Alba au fost instalate mai multe aparate cu ajutorul cărora pacienţii vor spune dacă li s-au cerut bani de către medici sau asistente. 

Cu ajutorul aparatelor instalate, pacienţii pot spune dacă li s-au cerut bani sau atenţii, îşi pot exprima o impresie generală despre unitatea medicală dar, de asemenea, pot spune dacă au dat bani fără să le fie solicitat acest lucru. Aparatele vor fi mutate de pe o secţie pe alta astfel încât toţi pacienţii să aibă posibilitatea să răspundă. 

Costurile pentru aceste aparate depăşesc 9.000 de lei lunar. Potrivit statisticilor, de la începutul anului până acum, 24 de persoane care au fost internate în spitalul din Alba Iulia au răspuns afirmativ la întrebare. 

Unii medici se simt ofensati din cauza acestor aparate totodata, sunt unii care cred ca este un lucru bun doar ca problema mitei a disparut de mult. 

Aparatele au fost amplasate în 352 de spitale publice din întreaga ţară. Pe primele locuri sau situat Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucuresti cu 153 de răspunsuri pozitive. Pe locul doi se afla Spitalul Judetean Brăila cu 143.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close