Antena 3 CNN Actualitate Social Epidemie de gripă în România! Bilanțul a ajuns la 87 de morți

Epidemie de gripă în România! Bilanțul a ajuns la 87 de morți

Epidemie de gripă în România! Bilanțul a ajuns la 87 de morți
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
05 Feb 2019   •   19:15

Gripa a ucis 87 de persoane, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 29 de ani, din județul Călărași, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

O altă victimă este o femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul București, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal.

O altă femeie în vârstă de 41 de ani, din județul Prahova, a murit, fiind confirmată cu virus gripal tip A subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

Un alt bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Prahova, a murit, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

Ultima victimă confirmată este o femeie în vârstă de 57 de ani, din județul Olt, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente dar nevaccinata anti-gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate zeci de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

Citește și: Măsuri de urgență în școli, din cauza gripei. Mai multe unități de învățământ din București vor fi închise

Citește și: Epidemie de gripă. Ce trebuie să faci ca să te ferești de virus

×
Subiecte în articol: gripa România
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close