Antena 3 CNN Actualitate Social Diferenţa dintre preţurile din Germania şi cele din România. Experimentul făcut de doi români a ajuns viral | "La salarii e diferența mare"

Diferenţa dintre preţurile din Germania şi cele din România. Experimentul făcut de doi români a ajuns viral | "La salarii e diferența mare"

Doi tineri români au comparat prețurile din supermarketurile din Germania și România și apoi au împărtășit rezultatele într-un videoclip postat pe TikTok, care a ajuns viral.

Diferenţa dintre preţurile din Germania şi cele din România. Experimentul făcut de doi români a ajuns viral | "La salarii e diferența mare"
Sursa foto: Captură video TIkTok
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2024   •   12:32

Doi români au făcut recent un experiment pentru a stabili dacă prețurile în Germania sunt mai mici sau mai mari decât cele din România.

În primă fază, cei doi tineri au mers într-un supermarket din România și au filmat etichetele cu prețuri. Ulterior, cei doi au plecat în Germania, unde au comparat prețurile la diverse produse alimentare și non-alimentare, scrie Adevărul.ro.

„Suntem în Germania și vrem să vedem dacă prețurile sunt mai mici sau mai mari ca-n România. Cola la 2 litri - 2 euro, un kilogram de banane – un euro, cartofi - 2 euro, un litru de ulei - 1,79 euro, cotlet de porc - 7 euro/kilogramul, salată la pungă - 89 de cenți, Becks - 85 eurocenți, pâine cu semințe - 2 euro, Almette - 2 euro, caserola de roșii - 2 euro, castravete Fabio - 89 eurocenți", au enumerat cei doi români prețurile la mai multe produse.

Românii au mers apoi și într-un McDonald's, dar s-au declarat complet dezamăgiți de ce au găsit acolo.

„Am ajuns și la McDonald's, iar un meniu dublu cheeseburger este 11,69 euro. La ei arată ca la cantină. E cam murdar pe aici. Fără alte comentarii, Mc-ul din România este top, clar", au adăugat conaționalii noștri. 

„La salarii e diferența mare”

Clipul postat pe TikTok a strâns peste 400.000 de vizualizări și a atras numeroase comentarii din partea utilizatorilor. Unii au apreciat inițiativa celor doi tineri și au considerat că experimentul lor este util pentru cei interesați să înțeleagă diferențele de prețuri între cele două țări.

Mulți spun însă că prețurile la supermarketurile din Germania sunt la fel sau mai mici decât în România, în condițiile în care salariile nemților sunt mult mai mari. 

„În România o sticlă de cola la 2 litri este 13 lei, adică 2 euro și ceva", a comentat cineva.

„Să nu uităm că în Germania ai multe reduceri și tot ies nemții în stradă, că nu le mai convine nivelul de trai", spune un alt român.

„Sunt mai mari prețurile, dar se și câștigă de 3-4 ori mai mult decât în România", ține să precizeze un alt conațional.

„Sunt la fel sau mai mari în România", crede altcineva.

„Eu consider că diferența este enormă. Din salariul de Germania cheltui pe mâncare, două persoane, maximum 400 euro și câștig 2.500 euro. În România, salariul este 3.500 RON și costurile de mâncare 2.000 RON. Diferența este enormă", explică un alt român.

„Prețurile aproape la fel. La salarii e diferența mare", consideră un conațional.

×
Subiecte în articol: experiment preturi Germania România
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close