Antena 3 CNN Actualitate Social Copii luaţi în plasament pentru a fi exploataţi. Caz cutremurător la Timişoara

Copii luaţi în plasament pentru a fi exploataţi. Caz cutremurător la Timişoara

Patru copii cu vârste între 12 și 16 ani au fost puşi la munci grele timp de doi ani de zile, de către familia care i-a luat în plasamant.

Copii luaţi în plasament pentru a fi exploataţi. Caz cutremurător la Timişoara
de Dana Musceleanu    |    19 Oct 2022   •   10:06

O familie din Timișoara a luat patru copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani în plasament, iar apoi i-a exploatat, punându-i la munci grele sau să îndeplinească servicii în mod forțat. Polițiștii și procurorii DIICOT Timișoara au demarat o anchetă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, fac trei percheziţii domiciliare, în județul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor (32 ani), ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia. Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite”, arată polițiștii.

În cazul în care copiii refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, ei erau agresați fizic de către cei care îi exploatau.

Cei patru băieți au fost luați din grija familiei după ce abuzurile au ajuns la urechile autorităților, în aprilie. Ei au fost duși la centrele de plasament din Lugoj și Găvojdia, iar cei doi soți au fost dați afară din cadrul DGASPC Timiș, unde lucrau, potrivit Tion.ro.

×
Subiecte în articol: Timisoara
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close