Antena 3 CNN Actualitate Social Atenţie, falși angajați ai unor bănci! Poliția atrage atenția asupra unei noi campanii de fraude

Atenţie, falși angajați ai unor bănci! Poliția atrage atenția asupra unei noi campanii de fraude

Poliția Română atrage atenția asupra unei campanii de fraude online, aflată în desfășurare și foarte răspândită în mai multe țări europene, comise de falși angajați ai unor bănci.

Atenţie, falși angajați ai unor bănci! Poliția atrage atenția asupra unei noi campanii de fraude
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    19 Feb 2023   •   10:08

Poliția Română a fost informată cu privire la o campanie de fraude online, care este în desfășurare de câteva luni, având o răspândire la scară largă în mai multe țări europene, printre care Germania, Austria, Olanda, Finlanda și Belgia, săvârșite prin apeluri telefonice nesolicitate, în care infractorii își atribuie identitatea unor persoane din cadrul unităților bancare.

Conform IGPR, victimele sunt informate cu privire la faptul că, în urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile și că trebuie să transfere de urgență soldul disponibil într-un cont sigur al băncii, în caz contrar existând riscul pierderii sumelor de bani aflate în aceste conturi.

Pe cine vizează escrocii bancari

„În această modalitate, bănuiții conving persoanele vătămate, în general persoane în vârstă sau cu o educație financiară precară, să transfere banii în conturi bancare controlate de aceștia, deschise la aceeași bancă, de unde sumele sunt transferate succesiv și transformate în criptomonede, în vederea îngreunării depistării persoanelor bănuite. Acest tip de înșelăciune este cunoscut instituțiilor de aplicare a legii sub denumirea de phone number spoofing”, arată IGPR.

Polițiștii le recomandă oamenilor ca, în cazul în care primesc astfel de apeluri telefonice nesolicitate, să nu le dea curs celor, să nu acceseze eventualele linkuri sau atașamente transmise și să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.

Citeşte şi: Noua înșelătorie de pe rețelele social media! ”Datele ajung în posesia atacatorilor!”

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close