Antena 3 CNN Actualitate Social Fost ministru de Finanţe: Comisia Europeană o să ne ceară îngheţarea pensiilor şi salariilor

Fost ministru de Finanţe: Comisia Europeană o să ne ceară îngheţarea pensiilor şi salariilor

Fost ministru de Finanţe: Comisia Europeană o să ne ceară îngheţarea pensiilor şi salariilor
Sursa foto: FOTO: Gheorghe Ialomitianu/ Facebook
15 Noi 2019   •   11:18

Fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, cel care a trecut printr-o situaţie similară în anul 2009, susţine că reprezentanţii Comisiei Europene vor considera că România este în procedură de deficit excesiv.   

Asta înseamnă că ţara noastră va primi indicaţii de la Comisia Europeană pentru a-şi regla deficitul şi, în acest context, Ialomiţianu apreciază că europenii ne vor solicita să îngheţăm Legea salarizării şi Legea pensiilor, legi pe care Comisia Europeană nu le consideră sustenabile pentru că au efect şi pentru următorii 2-3 ani, ceea ce înseamnă că în fiecare an vor produce dezechilibre majore, scrie adevarul.ro.     

„Cea mai mare provocare pentru Guvernul Orban în 2019 o reprezintă încadrarea României într-un deficit bugetar de 3% din PIB până la sfârşitul acestui an. Depăşirea deficitului bugetar de către România va fi sancţionată de către Comisia Europeană prin declanşarea procedurii de deficit excesiv, ceea ce înseamnă că va impune României implementarea unui program de ajustare a cheltuielilor şi de majorare a veniturilor bugetare. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close