Antena 3 CNN Actualitate Social Fraudele online care vă lasă fără bani de sărbători | Recomandările DNSC pentru a ne feri de capcanele infractorilor cibernetici

Fraudele online care vă lasă fără bani de sărbători | Recomandările DNSC pentru a ne feri de capcanele infractorilor cibernetici

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că, în perioada sărbătorilor, subiectul capcanelor din mediul online devine din ce în ce mai serios, atacatorii inventând numeroase metode pentru a-i păcăli pe cei mai puțin vigilenți.

Fraudele online care vă lasă fără bani de sărbători | Recomandările DNSC pentru a ne feri de capcanele infractorilor cibernetici
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2022   •   12:03

În prezent, navigarea pe internet nu este o activitate sigură pentru utilizatori, existând numeroase metode prin care infractorii cibernetici își păcălesc victimele.

Astfel, Directoratul Național de Securitate Cibernetică informează că, în perioada sărbătorilor, utilizatorii pot avea parte de multe capcane, infractorii prezentându-se drept Moș Crăciun sau chiar drept autorități ale statului. 

Potrivit DNSC, aceste capcane sunt reprezentate, în majoritatea cazurilor, de anumite mesaje pe care oamenii le primesc pe telefonul mobil, aceștia fiind încurajați să acceseze un link sau să ofere date personale.

Specialiștii le recomandă utilizatorilor să verifice sursa reală a acestor mesaje și să nu urmeze pașii descriși, astfel încât să cadă în capcana infractorilor cibernetici.

"Urmează să primim mesaje pe social media, prin sms sau e-mail, și de fiecare dată trebuie să ne asigurăm că sursa reală, expeditorul, este legitim, mai ales când există suspiciuni! Faceți această verificare pe un canal de comunicare alternativ", notează DNSC, pe pagina de Facebook.

De asemenea, DNSC le sugerează oamenilor să consulte site-ul sigurantaonline.ro  și să se informeze privind detectarea și evitarea capcanelor din mediul online.

×
Subiecte în articol: DNSC frauda online
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close