Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă gafă în raportarea morţilor de COVID-19. Ce a scris Grupul de Comunicare Strategică la decesul nr. 888

O nouă gafă în raportarea morţilor de COVID-19. Ce a scris Grupul de Comunicare Strategică la decesul nr. 888

O nouă gafă s-a strecurat în raportarea de joi a Grupului de Comunicare Strategică, după ce, în urmă cu circa o săptămână, un deces a fost raportat cu patru zile întârziere.

O nouă gafă în raportarea morţilor de COVID-19. Ce a scris Grupul de Comunicare Strategică la decesul nr. 888
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    08 Mai 2020   •   15:01

În raportarea de joi, la decesul de coronavirus cu nr. 888, confirmarea cu virusul s-a făcut pe data de 31 aprilie, după cum se arată în document, însă... această dată nu există.

"Deces 888
Bărbat, 57 ani, județ Sibiu. 
Data confirmării: 31.04.2020. 
Dată deces: 04.05.2020. 
Comorbidități: HTA std III, leucemie cronică.", se arată în mesaj.

Altă gafă a GCS, decesul nr. 79 de COVID

Al 79-lea deces al unui român infectat cu coronavirus a fost anunțat de Grupul de Comunicare Strategică cu o întârziere de patru zile. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul numărul 79 de COVID-19 cu o întârziere de câteva zile, motivul fiind acela că, din cauza "procesului de mutare a sediului DSP", au fost "deficienţe tehnice". 

De fapt, faxul a fost trecut cu vederea şi nu a fost luat din aparat.

Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au explicat, ulterior, că "de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului".

Bilanțul crește la 898 decese de COVID

Numai astăzi, au fost raportate încă 10 decese de COVID-19, bilanţul total al morţilor ajungând la 898 de persoane.

Medicii spun că perioada de incubaţie a virusului este de circa 14 zile, astfel că numărul cazurilor de coronavirus de la Paşte se vede după aproximativ două săptămâni.

Iata evoluţia cazurilor din ultimele zile:

Luni - 349 cazuri noi

Marţi - 325 cazuri noi

Miercuri - 270 cazuri noi

Joi - 392 cazuri noi

Vineri - 300 cazuri noi

Cum a ajuns România să aibă 900 de morţi de COVID. Nelu Tătăru dezvăluie "cerinţa" OMS

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autorităţile de la Bucureşti au decis să treacă infecţia cu coronavirus drept cauză a morţii şi în cazul pacienţilor care aveau şi alte afecţiuni grave, unele în fază terminală, la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau cu o zi înainte, le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus", a spus Nelu Tătaru, joi seara, la o televiziune de ştiri.

Bilanţ COVID în România

În România sunt confirmate până vineri, 14.811 de cazuri de coronavirus. Un număr de 6.423 de români s-au vindecat și alți 898 au murit din cauza virusului, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS). 

La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.382 de persoane.

Alte 20.989 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

×
Subiecte în articol: gafa
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close