Antena 3 CNN Actualitate Social Guvernul Ciolacu renunţă la măsurile de austeritate. Liber la majorări salariale şi extinderea funcţiilor de conducere!

Guvernul Ciolacu renunţă la măsurile de austeritate. Liber la majorări salariale şi extinderea funcţiilor de conducere!

Guvernul Ciolacu renunţă la măsurile de austeritate. Companiile de stat care au pierderi pot acorda majorări salariale, iar Guvernul poate să crescă prin memorandum numărul functiilor de conducere.

de Cătălina Mănoiu    |    14 Mar 2024   •   10:46

Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere o Ordonanţă de Urgenţă care instituie mai multe derogări de la măsurile fiscale anunţate la începutul acestui an. Mai exact, guvernul va putea ca prin memorandum să decidă să crească numărul funcţiilor de conducere. Ele au fost limitate la 8% din totalul personalului, însă Guvernul va putea să le crească până la 10%. 

O altă măsură vizează companiile de stat. Acestea, chiar dacă înregistrează pierderi, ar putea să facă majorări salariale dacă îndeplinesc mai multe condiţii. Una dintre ele este să facă o reorganizare a activităţii pe care o au. 

În ceea ce priveşte blocarea angajărilor la stat, există şi aici o derogare, pentru că ordonanţa pusă în dezbatere de ministerul Finanţelor spune că, dacă instituţiile argumentează că au nevoie de oameni noi pe posturile vacante, pentru a implementa indicatorii de performanţă stabiliţi, vor putea cere ca aceste posturi să fie ocupate prin examen sau concurs.

Sunt măsuri care, de asemenea, vizează tot companiile de stat, care ar putea fi exceptate de la reducerea cheltuielilor dacă argumentează că acestea le-ar putea afecta activitatea. 

A fost pusă în dezbatere această ordonanţă şi cel mai probabil, după ce intră în circuitul de avizare ar urma să ajungă pe masa şedinţei de guvern.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: austeritate guvernul ciolacu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close