Antena 3 CNN Actualitate Social Iată cum caută poliția persoanele dispărute. Documentul făcut public de Alexandru Cumpănașu

Iată cum caută poliția persoanele dispărute. Documentul făcut public de Alexandru Cumpănașu

Iată cum caută poliția persoanele dispărute. Documentul făcut public de Alexandru Cumpănașu
12 Aug 2019   •   17:39

Fişa de eveniment publicată de Alexandru Cumpănaşu cu privire la căutarea nepoatei sale, Alexandra, vine să confirme ce se întâmplă, în fapt, de fiecare dată când o persoană este dată dispărută în România. 

Alexandru Cumpănaşu a publicat luni, 12 august 2019, fişa de eveniment întocmită la nivelul IPJ Olt şi transmisă de şefii Poliţiei judeţene către şefii Poliţiei Române. 

Ceea ce şochează este menţiunea că fata „a plecat în mod voluntar de la domiciliu“, menţiune făcută după ce Alexandra reuşise să sune la 112 şi să spună că a fost bătută şi violată şi că este sechestrată. Alexandra avea 15 ani şi figura, conform procedurilor Poliţiei, în categoria „minori dispăruţi“. 

În cazul ei, s-au ignorant cu desăvârşire prevederile din „Manulalul de bune practici privind modul de acţiune al poliţiei în cazurile copiilor dispăruţi sau victime ale abuzurilor, traficului de persoane şi pornografiei infantile pe internet“, adoptat în 2007.

Continuarea pe adevarul.ro.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close