Antena 3 CNN Actualitate Managerul spitalului de Boli Infecțioase Ploiești: ”Incendiul a izbucnit probabil din cauza unui pacient agitat”. Unitatea avea autorizație ISU parțială

Managerul spitalului de Boli Infecțioase Ploiești: ”Incendiul a izbucnit probabil din cauza unui pacient agitat”. Unitatea avea autorizație ISU parțială

Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești a declarat, în această dimineață, că este posibil ca incendiul să fi izbucnit din cauza unui pacient agitat.

Managerul spitalului de Boli Infecțioase Ploiești: ”Incendiul a izbucnit probabil din cauza unui pacient agitat”. Unitatea avea autorizație ISU parțială
de Laura Dinu    |    11 Noi 2021   •   08:11

”Există o autorizație parțială, pentru că în rest a trebuit să modificăm documentația. Când am venit eu manager am aflat că aici nu erau planuri. Și a trebuit să refacem planurile și să refacem documentația, mai ales după ce am modificat instalația de oxigen și am pus-o pe stocator și nu pe butelii. 

Nu de la stația de oxigen se pare că a izbucnit nenorocirea, ci probabil a fost o defecțiune probabil la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mișcat, bolnavul era foarte agitat și probabil s-a produs o scânteie. 

Erau doi bolnavi cu o cantitate de oxigen acolo, e un risc asumat când tratezi cu o cantitate mare de oxigen, orice mică scânteie, sau chiar spontan, spun specialiștii, se poate aprinde oxigenul.

Infirmiera, în timp ce încerca să îi repună masca bolnavului care era foarte agitat, atunci s-a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul, după care au intervenit cu extinctoare în salon, a intervenit și ISU în 10 minute și incendiul s-a stins în 3 minute. A fost localizat la un singur salon. Asta mi-au spus colegii mei”, a declarat Bogdan Nica, managerul spitalului. 

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi alți 16 pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității.

Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 16 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Secția COVID erau 21 de pacienți, 16 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la spital.

Șeful DSU, Raed Arafat a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti şi a coordonat intervenţia.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close