Antena 3 CNN Actualitate Social Medic: Un alt copil a fost resuscitat și intubat. Încercăm din răsputeri să ameliorăm situația

Medic: Un alt copil a fost resuscitat și intubat. Încercăm din răsputeri să ameliorăm situația

Medic: Un alt copil a fost resuscitat și intubat. Încercăm din răsputeri să ameliorăm situația
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Feb 2016   •   13:50
UPDATE 13:30 - Șeful secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie a explicat, în urmă cu puțin timp, că la scurt timp după decesul micuțului de duminică seară, un al doilea copil a avut o evoluție asemănătoare. Din spusele medicului, toxina în cauză afectează mai multe organe și ajunge inclusiv la creier.

Din păcate, în cursul nopții am pierdut unul dintre pacienți, a fost un eveniment acut, bănuim că este vorba despre o sângerare cerebrală. Alături de intestin și rinichi, foarte probabil că s-a întâmplat și în creier, pentru că evoluția a fost fulgerătoare, pe parcurs de câteva zeci de minute. Ironia sorții a făcut ca, la foarte scurt timp după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evoluție zdrobitor de asemănătoare, cu degradarea bruscă și severă a stării generale. A fost și el intubat, resuscitat, este și el intubat de aparatele de respirație artificială, am reușit să îi facem o tomografie care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală.

Încercăm din răsputeri să ameliorăm situația, dar nici starea generală, nici parametrii biologici, nici analizele nu arată deloc bine.

În acest moment mai este un copil intubat și ventilat, unul a fost detubat în cursul dimineții, este stabil în acest moment. Nu s-au mai repetat momentele de ezitare, noi sperăm că o să putem să extubăm și cel de-al doilea pacient în cursul zilei de azi sau mâine.”

---

Medicii au explicat ce se întâmplă cu cei 10 copii care au rămas internați la spitalul Marie Curie, după ce un bebeluș a murit, luni dimineață



În prezent se află trei copii ventilați și unul care nu are nevoie de proteza ventilatorie. Vor continua investigațiile pentru aceștia trei. Pe secție se află șase copii, din care trei beneficiază de dializă peritonală."

Cât despre bebelușul care a murit luni dimineață, medicii au explicat că nu au mai putut face nimic.


"Copilul care a murit azi-noapte a fost adus aici pe data de 10 februarie, a fost internat la ora 15:00, debutul afecțiunii lui era cu 24 de ore anterior internării la noi. Se prezentase în cursul dimineții la colegii de la spitalul din Pitești, unde s-a constatat că este în stare gravă și l-au transferat în aceeași zi.

×
Subiecte în articol: spital Marie Curie copii informatii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close