Antena 3 CNN Actualitate Social Institutele de cercetare, raiul bugetarilor de lux. Este ireal la cât se ridică un salariu

Institutele de cercetare, raiul bugetarilor de lux. Este ireal la cât se ridică un salariu

Institutele de cercetare, raiul bugetarilor de lux. Este ireal la cât se ridică un salariu
17 Iul 2019   •   16:45

Institutele de cercetare au devenit raiul bugetarilor de lux. Cu salarii care depăşesc lejer câteva mii de euro pe lună, posturile de conducere din aceste institute sunt cele mai râvnite şi dorite de către bugetari. Antena 3 a plecat pe urmele celor mai bine plătiţi bugetari din România.

Apariţia echipei de filmare a stârnit agitaţie în Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marian Drăcea, altfel un loc liniştit şi nu foarte căutat de jurnalişti.

Ovidiu Badea este omul căutat. El e cel mai bine plătit bugetar din România: 20 de mii de euro pe lună, salariu net. La această sumă se adaugă salarii de merit, dar şi recompense înainte de pensionare.

Grupul bugetarilor de lux este completat şi de directorul Institutului de Cercetare Minieră şi protecţie antiexplozivă din Petroşani, al cărui salariu ajunge la 8800 de euro pe lună. Este institutul care face expertize după explozii sau incendii devastatoare, cum a fost şi cel din clubul Colectiv.

Postul de şef al Institutului de Ecologie Industrială este de asemenea unul dintre cele mai vânate din sistemul de stat: 5300 de euro ia în mână directorul instituţiei. 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close