Antena 3 CNN Actualitate Social Natura s-a dezlănţuit în mai multe judeţe din ţară. Militarii, scoşi din unităţi pentru a interveni la inundaţii

Natura s-a dezlănţuit în mai multe judeţe din ţară. Militarii, scoşi din unităţi pentru a interveni la inundaţii

Natura s-a dezlănţuit! Ploile torenţiale şi vijeliile au lăsat dezastru în urma lor, în mai multe judeţe din ţară. Mai multe gospodării au fost inundate în Galaţi şi mai mulţi copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic. Pompierii şi militarii au intervenit pentru evacuarea apei din curţile oamenilor.

de Ovidiu Stan    |    10 Aug 2022   •   12:44

Natura s-a dezlănțuit pur și simplu în județul Galați. Furtuna a fost atât de puternică încât a măturat străzile, iar centura ocolitoare a oraşului a fost inundată până la portierele mașinilor. Cel puțin așa spun cei care au fost surprinși în trafic.

Mai multe gospodării la nivelul județului au fost afectate și au intervenit 10 pompieri militari pentru a scoate apa din subsolurile gospodăriilor. De asemenea, mai mulți copaci au fost doborâți de vijelia puternică.

O situație similară a fost și la Brașov, acolo unde furtuna puternică a pătruns în gospodăriile mai multor localnici din comuna Felvioara. Și pompierii au fost nevoiți, de asemenea, să intervină cu echipamente speciale, cu motopompe de mare capacitate, pentru a scoate apa cât mai repede din gospodăriile acestora.

La nivel național, fenomenele meteorologice se propagă foarte violent, așa cum spun și meteorologii, și s-a emis și un mesaj RO-ALERT de cod portocaliu de fiecare dată când au fost aceste fenomene, astfel încât oamenii să evite deplasările în localitate.

În Baia Mare, mai multe străzi au fost inundate după o ploaie torențială.

Case și străzi inundate și mașini acoperite de apă. Așa a arătat municipiul Baia Mare după o furtună severă Parcul Regina Maria. Înainte de furtuna puternică, vântul a ridicat praf de steril din halda de la Tăuții de Sus și din halda de la Bozânta, fiind un pericol uriaș pentru sănătatea localnicilor.

Și Râmnicu Sărat a fost rupere de nori, iar vijelia a smuls bucăți din acoperișurile blocurilor și a creat pagube însemnate. Ase mai multe cartiere au fost inundate și în Cluj, iar traficul a fost serios afectat.

Vremea a făcut ravagii și la Buzău, și în Cluj-Napoca.

×
Subiecte în articol: inundatii Galați
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close