Antena 3 CNN Actualitate Social Românii, îngroziți de invitațiile la nuntă sau botez. Situațiile neprevăzute care îi sperie pe cei fără economii

Românii, îngroziți de invitațiile la nuntă sau botez. Situațiile neprevăzute care îi sperie pe cei fără economii

Românii, mai ales cei fără economii, trăiesc tot mai mult cu frica unor situații care implică cheltuirea unor sume importante de bani, precum defectarea autoturismului sau primirea unei invitații la nuntă.

Românii, îngroziți de invitațiile la nuntă sau botez. Situațiile neprevăzute care îi sperie pe cei fără economii
Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2023   •   10:51

Defectarea autoturismului sau primirea unei invitații la nuntă se numără printre principalele frici ale românilor fără economii.

Unu din doi români, cu vârste cuprinse între 30-45 de ani, reușeste să economisească bani, arată un studiu realizat de Cult Market Research.

Cei mai mulţi o fac conștienți de necesitatea unui fond de urgență, temându-se de apariția unei situații neprevăzute, care implică cheltuirea unor sume de bani.

În acest context, cercetarea a scos în evidenţă faptul că 7 din 10 respondenţi s-au confruntat, în ultimele 12 luni, cu situații în care au cheltuit mai mulţi bani decât au câştigat.

Citește și: Ordonanţa austerităţii loveşte în producătorii locali | Oamenii spun că vor creşte preţurile 

Astfel, principalele probleme care bagă spaima în români și îi determină să economisească sunt: problemele de sănătate, defectarea autoturismului, nunţi/botezuri, defectarea unor electrocasnice, cheltuielile de concediu.

De asemenea, studiul a arătat că bărbații sunt mai economi față de femei, iar peste jumătate dintre cei care deţin o locuinţă reuşesc să pună bani deoparte, în timp ce aproximativ trei sferturi dintre cei care locuiesc cu chirie spun că nu o pot face.

Studiul Cult Market Research a fost realizat în perioada august – septembrie 2023, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, și are o marjă de eroare ±4,3%.

×
Subiecte în articol: romani economii
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close