Antena 3 CNN Actualitate Social Judecătorii au respins recursul ortopezilor din Neamț. Aceștia rămân în arest preventiv

Judecătorii au respins recursul ortopezilor din Neamț. Aceștia rămân în arest preventiv

Judecătorii au respins recursul ortopezilor din Neamț. Aceștia rămân în arest preventiv
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Mar 2019   •   18:43

Judecătorii Curţii de Apel Bacău au respins, marţi, ca nefondat recursul formulat de cei patru medici ortopezi din Neamţ împotriva deciziei de arestare preventivă pentru luare de mită. 

Instanţa băcăuană îi obligă totodată pe cei patru contestatari să plătească fiecare statului suma de 250 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. 

Decizia este definitivă, potrivit portalului instanţelor, şi a fost pronunţată în camera de consiliu marţi. 

Trei medici ai Secţiei de ortopedie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi medicul ortoped din policlinică au fost arestaţi preventiv miercurea trecută, pentru 30 de zile, de magistraţii Tribunalului Neamţ, la finalul expirării mandatelor de reţinere de 24 de ore emise de procurorul de caz. 

Cei patru medici sunt Constantin Nanu (27 acte materiale), Florică Guţu (20 acte materiale) şi Grigore Berea (13 acte materiale), din spital şi Gheorghe Borş (5 acte materiale), de la cabinetul policlinicii, potrivit pronunţării publicate pe portalul instanţelor. 

Ghenadie Bucătaru (7 acte materiale), care este al cincilea medic ortoped din dosarul investigat de Direcţia Generală Anticorupţie, a fost plasat de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile şi s-a întors în Secţia de ortopedie a spitalului. 

Cei cinci ortopezi au fost reţinuţi marţea trecută de Direcţia Generală Anticorupţie, în urma unor percheziţii la cele două unităţi sanitare, dar şi la locuinţele acestora. 

Medicii din spital sunt suspectaţi că ar fi condiţionat actul medical de primirea unor sume de bani iar cel din policlinică, de faptul că primea mită pentru eliberarea unor certificate medicale necesare pensionării pe caz de boală sau pentru concedii medicale. 

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani. 

Florică Guţu, unul dintre medicii reţinuţi de DGA, a fost condamnat în 2015 la o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi i s-a interzis exercitarea profesiei timp de un an. După expirarea perioadei de suspendare, medicul s-a reangajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, tot la Secţia de ortopedie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Neamţ recurs
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close