Antena 3 Actualitate Social Legea polițelor RCA se va schimba din nou. Ce trebuie să știe toți șoferii

Legea polițelor RCA se va schimba din nou. Ce trebuie să știe toți șoferii

24 Sep 2019   •   21:49
Legea polițelor RCA se va schimba din nou. Ce trebuie să știe toți șoferii
Sursa foto: Foto: pexels.com

Legea polițelor RCA va fi schimbată din nou, pentru ca România să evite sancțiuni de la Comisia Europeană.

Modificările propuse de Ministerul Finanțelor îi vizeză pe șoferii considerați „păguboși″ de firmele de asigurări, pentru că au provocat daune. Aceștia ar urma să plătească mai mulți bani pentru aceste asigurări obligatorii. Cât despre ce șoferii corecți în trafic, ei ar putea plăti mai puțin decât o fac în prezent, scrie stirileprotv.ro.

„În prima fază, va fi o diversificare a tarifelor, nu o creştere a mediei tarifelor. Cei care sunt mai păguboşi vor plăti mai mult, iar cei care sunt mai corecţi în trafic vor plăti mai puţin, deci vor fi încurajaţi care nu au daunalitatea prea mare”, a spus Bogdan Andriescu, specialist asigurări.

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară spun însă că schimbările propuse „nu sunt de natură să creeze premisele escaladării tarifelor de prima RCA″.

Proiectul de lege aduce şi o altă noutate: contractul RCA nu va mai putea fi suspendat, în caz că nu circulaţi cu maşina, aşadar dacă maşina este înmatriculată atunci trebuie să aveţi şi o poliţă RCA valabilă. Până acum legea permite suspendarea contractului RCA la pachet cu predarea plăcutelor de înmatriculare.

Proiectul de lege vine după ce Comisia Europeană a avertizat că actuala legislaţie îngrădeşte libertatea asiguratorilor de a-şi stabili propriile prime.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close