Antena 3 CNN Actualitate Social Lia Olguţa Vasilescu: "Pilonul doi de pensii este cea mai mare ţeapă dată de statul Român"

Lia Olguţa Vasilescu: "Pilonul doi de pensii este cea mai mare ţeapă dată de statul Român"

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii şi actual edil al Craiovei, a precizat în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3, că Pilonul doi de pensii este cea mai mare ţeapă dată românilor de statul Român.

Lia Olguţa Vasilescu: "Pilonul doi de pensii este cea mai mare ţeapă dată de statul Român"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    09 Iun 2021   •   18:20

„Se insistă foarte mult în toate ieșirile publice și ale doamnei ministru ( n.r Raluca Turcan) și ale altor membri ai Guvernului că nu va mai fi sustenabil sistemul de pensii şi nu ai voie să spui așa ceva atâta timp cât statul gestionează sistemul de pensii. Că vor fi 6 milioane de pensionari și o vă spun că au mai fost 6 milioane de pensionari în 2000-2004 când au crescut pensiile la vremea respectivă și nu s-a prăbușit sistemul de pensii.

„Pilonul doi la sistemul de pensii este cea mai mare ţeapă”

Iar chestiunea asta că trebuie mers cu mulți bani către Pilonul 2, vă rog frumos să analizați datele de la ASF și cât va însemna pensia pe pilonul 2 pentru fiecare o român.

Eu vă spun că am făcut calculul. După 10 ani de contribuție în contul mediul a unui român 6000 de lei am împărțit la 6000 de lei la 10 ani apoi la 12 luni și ne-a rezultat o pensie de 10 euro de la Pilonul 2.

Nu este ce se spune că va veni Pilonul 2 și va salva pilonul 1 de pensii. Nu are nicio legătură. Asta este cea mai mare țeapă pe care statul român a dat-o propriilor cetățeni, pilonul 2 de Pensii.

„Eram ministru în guvern când m-am retras de la pilonul 2 de pensii”

Şi noi la un moment dat prin Ordonanța 114 am spus să devină opțional. Vrei la Pilonul 2? E foarte bine, du-te, dar să nu te oblige statul. Eu m-am retras, eram ministru în guvern când m-am retras de la Pilonul 2 de pensii tocmai pentru că știu că este o țeapă", a spus Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3. 

×
Parteneri
Horoscop 4 octombrie 2023. Gemenii pot muta munții din loc
x close