Antena 3 CNN Actualitate Social MAE, anunţ de ultimă oră pentru turiştii care merg în Grecia

MAE, anunţ de ultimă oră pentru turiştii care merg în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile elene au emis o avertizare pentru insula Kefalonia, din cauza unui incendiu puternic.

MAE, anunţ de ultimă oră pentru turiştii care merg în Grecia
de Claudia Popovici    |    04 Iul 2021   •   20:03

Incendiul este activ în perimetrul localităților Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios și Kato Katelios.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor aflați în tranzit sau în scop turistic în Republica Elenă să evite deplasările spre această insulă.

Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să evite aprinderea focului în aer liber, iar în cazul în care observă un incendiu sau semnele premergătoare producerii unui astfel de dezastru, să apeleze de urgenţă serviciul de pompieri la numărul de telefon 199 şi să transmită detalii în legătură cu locaţia şi punctul exact în care se află apelantul, locaţia incendiului şi direcţia de manifestare/răspândire a acestuia, cât şi tipul de vegetaţie care arde.

Instrucţiuni în limba engleză privind modul de acţiune în caz de incendiu sunt disponibile pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Protecţie Civilă din Grecia: https://www.civilprotection.gr/en/forest-fires.

×
Subiecte în articol: MAE Grecia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close