Antena 3 CNN Actualitate Social Maria a parcurs de trei ori coada de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva. Este motivată de o dorință veche: „Simt așa o bucurie”

Maria a parcurs de trei ori coada de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva. Este motivată de o dorință veche: „Simt așa o bucurie”

Maria a parcurs de trei ori coada de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva. Este motivată de o dorință veche: „Simt așa o bucurie”
15 Oct 2019   •   11:14

Maria este din Iași și este cel mai bun exemplu de voință. Femeia a parcurs de trei ori coada de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva. 

Recunoaște că de când este pensionară vrea să se închine de câte ori poate. În trecut, era mereu supărată că nu o putea face pentru că trebuia să ajungă la muncă. Femeia era bucătăreasă şi, chiar dacă nu putea ajunge la rând în perioada Sărbătorilor Iaşului, încerca să ţină post, iar cu o zi înainte de pomenirea Cuvioasei Parascheva, chiar post negru. Îşi punea colegele să guste mâncarea ca să nu facă bucatele prea dulci sau prea sărate. Acum, râde ea, vrea să „recupereze“ toate pelerinajele pierdute.

„Simt aşa, ca o bucurie şi o împăcare după ce trec pe la racla cu sfintele moaşte. Nu mai am pe nimeni în ţară. Bărbatul mi-a murit, iar copiii îmi sunt plecaţi. Ce să fac acasă?“, a mărturisit ieşeanca pentru Ziarul de Iași.

Ieri, 14 octombrie, în jurul orei 07.00, s-a aşezat la coadă pentru a treia oară. Reuşise deja să se închine duminică seara şi, după o noapte de odihnă, a venit din nou la rândul de pelerini. Vineri a fost printre primii credincioşi care s-au închinat după ce a fost scoasă racla din Mitropolie, iar sâmbătă a participat doar la procesiune. Întrebată de ce nu vine să se închine în perioadele din an în care nu sunt pelerini, Maria M. explică că nu închinatul este scopul, ci efortul pe care îl depui pentru rugăciunile tale.

„Merg la slujbă la Mitropolie aproape în fiecare duminică şi mereu mă închin la moaşte, însă acum mă nevoiesc pentru păcate sau pentru ajutorul pe care l-am primit de la Sfântă“, afirmă ieşeanca.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close